Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> Sammenligning Cars >> Content

Metaller brukes til å lage biler

støpejern og jern legeringer kjent som stål var de grunnleggende metall komponentene i de første bilene. Lettere og sterkere metaller som aluminium og magnesium brukes til mange deler i det tidlige 21. århundre. Spesialitet metaller omfatter platina, rhodium og palladium i katalysatorer og kobber for kabling. Metallplater eksteriør paneler blir utgytt i favør av lett plast og sammensatte paneler. Motorer

forbrenningsmotorer ble først gjort med støpejern blokker og topplokk. Aluminiumsblokker har utviklet seg gjennom problemer som større slitasje og kortere levetid med bruk av avanserte smøremidler, finere maskinering og mer presise lagrene. De fleste motorer er nå laget av aluminiumslegeringer. Magnesium brukes også for motordeler, vanligvis legert med aluminium. Aluminium er lettere, men har høyere slitestyrke enn stål eller jern.
Chassis
Chassiset var en typisk firkantet ramme som resten av bilen ble bygget.

Tidlige biler ble bygget på en ramme eller chassis, ligner på grunnlag av et hus. Stål, en klasse av legeringer som har større styrke egenskaper enn støpejern, ble hovedsakelig brukt for bil rammer hele det 20. århundre. Men fra og med begynnelsen av det 21. århundre, er rammen ikke lenger så integrert del av de fleste moderne biler. Deler på kjøretøyet er konstruert for å passe sammen strukturelt, noe som gir bilen mye mer styrke og stivhet og gjør rammen noe foreldet.

Body
Konkurransedyktige biler bruker komposittmaterialer for å spare vekt i karosserideler.

Bil organer ble vanligvis stemplet og klippet ut av stålplate. Lettere vekt aluminium brukes for innvendige deler i moderne karosserier. Fordi aluminium er mykere enn stål og mer utsatt for skade, er det ikke et felles ytre platemateriale. Kjøretøy spare vekt ved å gjøre noen utvendige karosserideler av plast, glassfiber eller andre komposittmaterialer.
Andre Metal Komponenter
katalysatorer Bruk Platinum metaller å rense utslippene.

Kabling er vanligvis kobber eller aluminium. Bly benyttes i bilbatterier. Katalysatorer er avhengige av spesielle perler som er belagt med "platina-gruppe metaller" som rhodium, palladium og selvfølgelig, platina. Disse metallene hjelpe brenne uønskede forbrenningsprodukter, konvertere dem til renere karbondioksid og vann.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/comparing-cars/79862.html

Previous:
Next:

Sammenligning Cars