Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> Sammenligning Cars >> Content

Fordeler og ulemper med uavhengig bakhjulsoppheng Kjøretøy

Uavhengige bakhjulsopphenget har blitt brukt i off-road og høy ytelse kjøretøy for å tillate større hjul respons og ytelse på ujevnt underlag. Mens teknologien gjør det mulig for sjåførene å gripe veien bedre, det har også flere ulemper som bidrar til vanskelige håndtering og høyere vedlikeholdskostnader. Førere med biler som benytter uavhengige bakhjulsopphenget systemer bør ta et par uker med praksis for å lære hvordan den nye bilen håndterer før virkelig å ta bilen ut for en high-speed spin. Ujevne overflater

Den største fordelen med uavhengig bakhjulsoppheng er ytelsen på ujevne overflater. Bevegelsen av hvert bakhjul er ikke påvirket av den annen, slik at kjøretøyet er i stand til å opprettholde en trekkraft hvor faststoff-akslet kjøretøy kan miste kontakten med den drivende overflate. Dette fungerer også for å maksimere bilens ytelse som selvstendige suspensjoner gjør at slitebanen å kontakte veien over et stort areal slik at dekket slites jevnt og forlenge livet.
Rear Suspension Vekt

En markert Ulempen med uavhengig fjæring system er vekten det steder på bilen. Resultatet av den tyngre fjæring kombinert med uavhengige hjul bevegelser kan føre til en tilstand som kalles "under styre" hvor bilens bane i svinger ikke samsvarer med banen sjåføren hensikt. Dette kan føre til betydelige skader på bilen og passasjerene hvis svingen er tatt ved høye hastigheter eller under dårlig vær forhold.

Vedlikeholdskostnader

Uavhengig bak suspensjoner er mye mer kompliserte stykker av utstyr for å opprettholde over solid-akslede design. Dette er på grunn av flere proprietære design av bakhjulsopphenget som har unike krav til utstyr som også krever spesielle kjøretøy kroppen design. For eksempel må et kjøretøy ved hjelp av et MacPherson hjuloppheng bak systemet har en unibody konstruksjon for å gi nok plass til utstyret system. Som et resultat, andre struts er ikke brukbare med kjøretøy som bruker MacPherson struts.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/comparing-cars/79863.html

Previous:
Next:

Sammenligning Cars