Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Do It Yourself Auto Repair >> Content

1998 Dodge 1500 Pitman Arm fjerning

Se nært nok på 1994-2002 Dodge Ram, og du kan se en liten bit av Freightliner eller International i sin grill, frontlykter og fendere. Dette er neppe tilfeldig, siden, etter å fremskaffe Cummins B-Series medium-duty diesel i 1980, Dodge ingeniører gikk på et korstog for å ytterligere styrke lastebilens genetiske koblinger til sine Behemoth brødre. Og koblingen var dypere enn huden, den nye Ram brukt noen heavy-duty drivverk og styring komponenter som ga litt troverdighet til "Ram tøff" markedsføringen. Men, flere tiår senere, vil selv disse tunge komponenter slites ut og krever service - akkurat som store lastebiler gjør. Verktøy du trenger

Bortsett fra standard utvalg av stikkontakter og skiftenøkler, trenger du en Pitman arm avtrekker, en fettpresse og en muttertrekker. Hvis du noensinne har sett en harmonisk balancer avtrekker eller valvespring kompressor, da har du noen ide om hva en Pitman arm avtrekker gjør. Til tross for sin meget spesielle-klingende navnet, er Pitman arm avtrekker et allsidig verktøy som kroker rundt toppen av Pitman arm - eller dra linken hvis du bruker det for det - og trekker koblingen nedover og ut av rattstammen. En slagtrekker er valgfritt, men sterkt anbefalt for denne typen arbeid
Fjerne Drag Link

Fjern de fire mutrene som fester sentrum drag link -. Skaftet som kobler boksen til styringsgruppen slåsshansker - til styringsgruppen boksens Pitman arm, den dovne arm, og styringen end-koblinger. Målet her er å fjerne dra koblingen helt å tillate deg å slippe Pitman arm rett ned i stedet for å tvinge deg til å vri den opp og ned for å fjerne og installere den. Gi dra koblingen et solid smellkyss fra siden med hammer, og dette vil bryte det ned fra den koniske seter på Pitman og ledearm leddene. Alternativt kan du bruke Pitman arm avtrekker for å trekke dra koblingen ned ut av armene.
Fjerne Pitman Arm

Fjern mutteren som fester Pitman arm til styringsgruppen boksen. Installer Pitman arm avtrekker på Pitman arm, mellom armen og styringen boksen. Stram avtrekker bolt før det selv-sentre i avspenning i styringsgruppen boksen akselen. Fortsett å stramme det til avtrekker trekker Pitman arm ut av splined styring boksen akselen. En slagtrekker er hånd her, men dette kan gjøres med en 1/2-inch skralle hvis du har tålmodighet. Du kan oppleve at sprøyting toppen av skaftet, over Pitman arm, med penetrerende olje vil lette fjerning når du skrur remover for hånd.
Installere ny arm

Monter smørenippel på den nye Pitman arm, og pumpe Pitman arm full av fett før du installerer. Skyv den nye Pitman arm opp på akselen - igjen, kan sprøyting kilene med litt penetrerende olje hjelp her. Trykk på Pitman arm med en hammer rundt skaftet for å kjøre den oppover til den sitter på styringen boksen. Alternativt kan du plassere en stor, 1-1/2 tommers socket over akselen og hammer på kontakten for å kjøre armen opp. Monter låseskiven og mutteren på rattstammen, og skru den til 185 fot-pounds.
Knepping

Skyv drag link tilbake opp på ledearm og Pitman arm studs. Installer hjulmuttere på dagdriver og Pitman arm studs, stramme dem begge til 65 fot-pounds, og stram dem videre å justere slottet mutter åpninger slik at du kan installere låsepinner. Installer pinnene, og bøy endene bakover for å låse dem i. Gjenta med styringsgruppen end-linker, også stramme dem til 65 fot-pounds før samkjøre slottet mutter.
Ettertanker

p Det er alltid en god idé å få en justering etter utskifting av noen del av styring eller fjæring. Selv når du erstatte en del med en annen identisk del, er det ikke mulig å si om du kan ha endret noe i systemet i ferd med å fjerne og installere den. En ny Pitman arm vil bidra til å skjerpe opp lastebilens styrerespons, men du vil ikke få mest mulig ut av det i form av håndtering og styring levetid uten springing for en justering etterpå.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68829.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair