Plutselig tap av makt i en Diesel 2005 Dodge lastebil

Dieselmotorer er kjempebra, hvis verden har gjort noen form for fornuft, ville vi alle skal kjøre dem. Og Dodge sin Cummins ISB er både en av de mest imponerende forbruker-grade olje-brennere der ute, og en groundbreaker i sin egen rett. Men selv en maskin som enkel og tøff som den 5,9-liters ISB kan mislykkes, spesielt etter mange års bruk den måten at du skal bruke en diesel. Boost Lekkasjer

Cummins ISB sin turbolader øker motorens hestekrefter ved dytting hvor som helst mellom 17 og 21 pounds per kvadratcentimeter av trykkluft inn i inntaket skrift. Fordi, ifølge den ideelle gassloven, gjør det lov å komprimere luft det varmt, går dette høyt trykk lade gjennom en radiator-lignende intercooler før du går inn i motoren. Over tid kontaktene som forbinder de harde delene av systemet - som intercooler - til de bevegelige delene - som motor og turbo - kan løsne og mislykkes. Dette gjør boost lekke en hovedmistenkt der plutselig tap av makt er bekymret.
Symptomer og oppspore den Leak

turbo bruker en regulatorisk eksos bypass ventil som kalles en Wastegate å holde turbo rpm stabil og spinnende høy nok til å produsere det aktuelle løft. Hvis luftlekkasjer ut av systemet, vil wastegate lukkes helt og turbo vil skrike opp til høyt turtall for å levere den nødvendige luften. Så kan du høre høyere enn normalt turbo sutre etter en stor boost lekkasje. Den enkleste måten å spore en lekkasje ned, er å la motoren kjøle seg ned over natten, og - umiddelbart etter start, før fansen sparke på - har en sigarrøykende venn blåse en tykk sky av blå røyk rundt beslag. Du vil se trykkluft urovekkende røyken som det rømming, dersom det foreligger en lekkasje.
Sensor Symptomer

Diesels ikke, som regel , må svært mange sensorer eller PC-kontroller kjøres. Men den avanserte ISB - med sin datastyrt common-rail og elektronisk wastegate - krever noen. En dårlig inntak lufttemperatur sensor, manifold trykksensor eller boost sensor kan lett føre til et tap i kraft som datamaskinen bruker unøyaktig informasjon fra sensorene eller innser at sensoren er ødelagt, og ignorerer det fullstendig.
Fuel Pressure Problemer

En av grunnene til at dieselmotorer er kjempebra - og, ja, de fortsatt er - er at det ikke er for mye som kan gå galt med dem. Gi en diesel drivstoff og luft, og det fungerer. Hvis Cummins er å få alle de trykkluft den trenger, men er likevel å miste makten, så er det en god sjanse for at du har et drivstoff problem. Den Bosch VP44 høyt trykk roterende pumpe er en ganske pålitelig enhet i forhold til de fleste andre høytrykkspumper - men lastebilens lite løft pumpen er ikke fullt så tøff. Heisen pumpe er den første i køen, det sender lett-drivstoff under trykk til VP44, som er langt bedre til å skyve drivstoff enn å trekke det. Hvis heisen pumpen svikter, vil VP44 ikke være lang for denne verden. Og når det skjer, vil motoren gå tom for drivstoff og strøm vil falle ganske brått.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68758.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer