Hva gjør Differential på en bil Act som når det går dårlig?

Forskjeller som helhet er solid små mekanismer, men de må også tåle all slags alvorlige spenninger for år på slutten. Differential svikt symptomene vil variere i type og alvorlighetsgrad av kjøretøyet, men de fleste viser et standard sett med advarsler. Regelmessig planlagt vedlikehold og inspeksjon kan forhindre forskjellsbehandling problemer. Brekker eller flises Gear Tenner

Broken eller dårlig chipped tannhjulene vil typisk føre til en slags "hopp" i kraftoverføring, som vanligvis manifesterer seg som en vibrasjon som øker med hastigheten. En sprukket tann på pinjong og ytre ring gears - som alltid bære makt - vil føre til et skip eller vibrasjon til enhver tid. En brukket tann på tannhjulet - "spider" - tannhjul vil resultere i vibrasjon ved dreiing i begge retninger; sprukket tenner på akselen tannhjul vil forårsake vibrasjoner ved dreiing i en retning, men ikke nødvendigvis den andre
<. br>
flere ødelagte tenner

Mens du kan høre litt av rangle eller thunk knyttet til en enkelt manglende tann, vil du nesten helt sikkert høre det når du har mer enn én. Tennene tendens til å brekke i sett, to eller tre i rekkefølge. Hver tann som bryter øker lengden av hopp og på vold av inngrep, noe som resulterer i stadig mer alvorlig støy og vibrasjoner. Denne støyen kan alternativt beskrives som enten en popping, banging eller bindende, avhengig av diff og observatøren.
Spesifikk Gear Symptomer

ødelagte tenner på en enkelt pinjong kan ikke deaktivere differensial helt, men nok ferska tenner på en ring eller pinion vil. På den aksel gear, blir ødelagte tenner resultere i et fullstendig tap av effektoverføring ved dreiing i en retning eller den andre. Etter hvert vil de mellomrom mellom tennene blir så bred at utstyret ikke klarer å engasjere seg i det hele tatt, og differensial har offisielt sviktet.
Limited Slip Symptomer

Limited slip differensialer tendens til å miste sine slip-begrensende kvaliteter når de slites ut. En tradisjonell clutch-type differensial vil miste sin evne til å overføre strøm til tregere rokken, i hovedsak slå den inn i en standard "open" differensial. Den tyktflytende-kopling differensialer foretrukket av noen produsenter bruker en komprimering-sensitive tyktflytende væske for å overføre makten. Når væsken slites ut, vil differensial gradvis klarer å overføre strøm mens cruising eller snu.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68601.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer