Hvordan vet jeg om du har Vacuum Lekkasjer i en D16Z6 Turbo

Med 125 hestekrefter på lager form, forlater D16Z6 noe å være ønsket i ytelse i forhold til noen av de høyt turtall Honda B-serie motorer. Men med tillegg av en tilpasset turbo system, er D16Z6 stand til å churn ut hestekrefter og dreiemoment opp til og utover sine mektigere VTEC brødre. Imidlertid kan tilsynelatende små saker som vakuum lekkasjer ødelegge ytelsen og påliteligheten til turbo og andre komponenter, minkende hestekrefter i prosessen. Du bør regelmessig sjekke turbo system for lekkasjer til å diagnostisere dem før mer kompliserte problemer oppstår. Du trenger
Smoke-generator maskin
Stikknøkkel
Socket satt
Skrutrekkersett
Vis flere instruksjoner
Motor tester
1

Start motoren og la den varmes opp til normal driftstemperatur. Ha en passasjer tur med deg trygt observere boost måleren mens motoren akselererer.
2

Observer boost måleren på tomgang. Måleren skal lese en jevn vakuum press så lenge motoren rpm forblir den samme. Stadige svingninger i vakuum trykk indikerer et vakuum lekkasje et sted i inntaket spor.
3

Rus motoren på tomgang mens du observerer boost måleren. Dette vil føre til at målerviseren å stige raskt mot positivt ladetrykk. Etter at du rev ​​motoren, la den falle tilbake til tomgang. Boost måleren skal kunne lese en jevn vakuum press når du har løftet av på gassen. Hvis vakuumtrykket svinger frem og tilbake etter turtall, indikerer dette er det et vakuum lekkasje.
4

Drive til et sted der det er trygt og lovlig å akselerere motoren til sin rpm redline. Akselerere til redline mens passasjeren din bemerker oppførselen til boost måleren. Hvis det ikke er vakuum lekkasjer, bør ladetrykket raskt stige til maksimalt trykk på midten av turtallsområdet, deretter sakte avta før redline.
5

gjenta testen flere ganger for å få en grundig observasjon fra turboladeren adferd. Vakuum lekkasjer vil føre til at ladetrykket å svinge som motoren er akselerert. En lekkasje gjør det også vanskeligere for turbolader for å opprettholde overtrykk, slik at maks ladetrykk vil være lavere enn hva det skal ellers være med oppsettet ditt. Alternativt kan en feil wastegate også føre til at ladetrykket å svinge og /eller forbli under maks trykk.
6

nøye observerer akselerasjon egenskapene til motoren. Boost lekkasjer kan føre til at turboladeren og /eller motor å føle seg nølende på grunn av inkonsekvent pressurization. Lekkasjer kan også kaste av motorens luft-til-fuel ratio, noe som kan gjøre at motoren føles grov under akselerasjon samtidig redusere strømforbruket.
Inspeksjon
7

Sikre motoren er helt avkjølt før du begynner ettersyn; turbo komponenter blir svært varme under vanlig drift. Koble intercooler rørene fra spjeldhus. Bruk en ekstra klut eller noe lignende for å plugge utløpet av intercooler røret.
8

Koble luftfilteret fra turboladeren inntak. Bruk en røyk-generator maskin for å fylle inntaket spor med røyk. Nøye undersøke intercooler system og rør for tegn på å unnslippe røyk. På denne måten vil selv små huller være tydelig. Betale spesielt oppmerksom på de stedene hvor to deler av rørene møtes, da disse er de mest sannsynlige stedene for vakuum lekkasjer.
9

plass eventuelle pakninger eller rør adaptere som viser tegn på lekkasjer. Koble intercooler rør til spjeldhus, deretter bruke en pipenøkkel å sjekke tettheten av alle slangeklemmer hele intercooler system. På grunn av turbo sin varme og trykk, gummi adaptere sikret ved slangeklemmer er sannsynlig å strekke seg over tid, slik at for vakuum lekkasjer.
10

Inspiser alle vakuum linjer rutet mellom motor, intercooler rør og inntak manifold. Siden de er laget av gummi, kan den vakuumledningene utvikle varme sprekker over tid. Sjekk at alle vakuum fôr er fri for sprekker og andre skader. Også sørge for at hver vakuum linjen er godt festet på riktig plass ved å henvise til vakuum diagrammet for din turbo kit.
11

Kontroller og bytt ut de ulike andre seler i hele inntak spor hvis du fremdeles har vakuum lekkasjer. Er gummipakninger forsegling blow-off ventil eller boost controller vanlige gjerningsmennene, som er spjeldhus O-ringer. Å dobbeltsjekke for lekkasjer, kan du bruke røyk-generator maskin for å blåse røyk på utsiden av intercooler rør og andre turbolader komponenter når motoren er i gang. Hvis vakuum lekkasjer vedvarer, vil de være tydelig av turbulens i røyk på steder der luften er rømmer systemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68581.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer