Bil overopphetes når du kjører i høye hastigheter

Kjølesystemer er nøye balansert ting, som kan tilpasses svært presist å eliminere akkurat nok varme fra motoren innenfor emballasje begrensninger av bilen. High-speed overoppheting er ikke så enkelt et problem som lav hastighet overoppheting, og generelt innebærer en form for væske eller luftstrøm begrensning i systemet. Heat Exchanger Basics

bilens motor produserer mye avfall varme - om lag 70 prosent av energien i bensin går inn i kjølesystemet eller eksos i stedet for inn i veivakselen for å flytte bilen. Motorer bli kvitt denne spillvarme ved dissipating det til luft enten med metall finner monteres direkte på motoren eller gjennom en radiator som bærer varmt kjølevann. Motorer må jobbe hardere i høy hastighet, noe som betyr at de brenner mer drivstoff og produserer mer varme, noe mangel i enten kjølevæskestrømmen eller luftstrøm vil tillate varmen å bygge opp i motoren heller enn å spre som det skal
<. br>
den mest sannsynlige årsaken

Fluid restriksjoner er langt den vanligste årsaken for overoppheting i fart. Mangel på kjølevæskestrømmen kan skje for en rekke årsaker, prime blant dem er tett eller skadet radiator og en feil vannpumpe eller termostat. En termostat stakk halvveis lukket og en utslitt bensinpumpen vil redusere volumet av væske som strømmer gjennom radiatoren, og tresko i radiatoren vil stoppe væsken i sitt spor når det kommer dit. Du kan diagnostisere en tett radiator ved å se på væske strømmer ut av input slangen. Hvis du ser vannet fossende ut av øvre radiatorslange, så oddsen er at termostat og vannpumpe er fine.
Airflow Restriksjoner

Forutsatt at du har ikke sperret av grillen eller installert et nytt deksel som begrenser luftstrømmen, deretter bøyde radiatorfinnene er den mest sannsynlige årsaken bak en mangel på luftstrøm. Radiator kjøleribbene er svært tynn og skjør, og selv den minste pensel med en metallgjenstand vil bøye finnene og hemme flyten. Når finnene bøyes, blir radiatoren inn i en vegg av kobber i stedet for en varmeveksler, og luftstrømmen stopper. Klimaanlegg kondensatoren beskytter foran radiatoren, men det også er utsatt for den samme form for skade. Baksiden av radiator er mest sårbare for denne typen skade, blir utsatt og så nær som det er til radiator fan. Hold et øye for søle og skitt i radiatorfinnene også, siden de kan ha en lignende effekt.
Hva du kan gjøre

åpenbart en dårlig vann pumpe eller termostat garanterer erstatning, men tilstoppede radiatorer kan spyles enten profesjonelt eller hjemme ved hjelp av en radiator flush kit. Du kan rette finnene på en radiator selv, men vær veldig forsiktig - bøye finnene bakover kan sprekke kjølevæske rør og skade på radiatoren. Sprøyting radiatoren ned med en slange kan bli kvitt caked på skitt, men du må kanskje press vaske det. Hvis problemet vedvarer etter å fikse problemet, installere en større radiator og høyere kapasitet vannpumpe bør løse problemet. Ellers installere funksjonelle, bakovervendt hette eller fender louvers å trekke varm luft fra motorrommet. Dette vil drastisk slippe presset under avtrekk din, slik at luft kan strømme gjennom radiator raskere enn den ellers ville gjort.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68490.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer