Hva er et bilens Limp Mode?

Limp-modus, også kalt sikkermodus eller en åpen loop, er en tilstand som et kjøretøy går tilbake til i tilfelle en alvorlig sensor eller komponentfeil. Bilen vil kjøre dårlig, men bør klare å få deg hjem eller til et verksted. Hver bilprodusenten implementerer limp mode på en annen måte. ECM Sensorer

The ECM, eller motorkontrollmodulen, også kalt en motor styreenhet, avhengig av ulike sensorer som overvåker gass stilling, veivaksel posisjon, air-fuel ratio, motortemperatur og en rekke andre verdier, avhengig av den spesifikke kjøretøyet. ECM er en datamaskin og overvåker signaler fra hver sensor på bilens motor. Når en sensor gir et signal som er over eller under det forventede intervallet, vil en feilkode lagres i ECM og bilens check engine lys tennes. Hvis feilen er alvorlig nok, vil ECM tilbake til limp mode. Dette ligner på en datamaskin gå tilbake til standard modus.
Effects

limp modus, vil ECM tilbake til et sett av lagret, og begrenset, standard motor parametre. For eksempel vil air-fuel ratio ikke justeres i sanntid, og motoren går veldig rik. Motor timing vil bli satt til en forhåndsbestemt kurve, og gassrespons vil bli sterkt redusert sammen med maksimal motorturtall.

TCM

Automatiske girkasser har en TCM , eller overføring kontroll modul, som fungerer sammen med ECM å kontrollere converter lock-up, væske linjetrykk, downshifts, skift fasthet og skiftet poeng. Automatiske girkasser også kan ha en slapp modus.
Effekter

limp modus, vil TCM bestille overføring for å gå til full line press for å hindre clutchsluring. . Den vil også låse opp sendingen i ett gir, vanligvis andre eller tredje
reparasjoner

Husk, er limp mode nettopp det, dens formål er å få deg av motorveien og til nærmeste verksted eller hjemme. Har bilen reparert så snart som mulig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68466.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer