Tegn og symptomer på en tilstoppet luftfilter på en bil

I en bilmotor, luftfilteret fungerer som en barriere mellom inntak systemet og luften er nødvendig for forbrenningen av drivstoff. En overbelastet eller blokkert filteret må motoren jobbe mye hardere for å trekke inn luft, som fører til en rekke ytelsesproblemer. Tegn og symptomer på en tilstoppet luftfilter gjøre problemet relativt lett å diagnostisere. Videre kan du raskt inspisere og bytte luftfilteret ved å følge tjenesten prosedyren anbefales i bilens instruksjonsbok. Redusert Power and Acceleration

å generere strøm, krever motoren en tilstrekkelig mengde luft å blande med drivstoff til forbrenning. En tilstoppet luftfilter begrenser luftstrømmen inn i motoren, og dermed redusere strømforbruket. Dette er spesielt tydelig under kraftig akselerasjon, som motoren krever en økende mengde luftstrøm å mate sylindere som sine rpm stiger. Med en blokkert luftfilter kan motorens føle nølende under akselerasjon, særlig i det øvre turtallsområdet. I ekstreme tilfeller kan motoren være i stand til å akselerere utover en viss hastighet eller turtall på grunn av utilstrekkelig luftstrøm.
Sputtering og Stalling

En alvorlig tilstoppet luftfilter kan forårsake motoren til å frese eller stall. Når motoren ikke er i stand til å trekke i en tilstrekkelig mengde luft, kan det oppleve en altfor rik luft-til-fuel ratio. Dette fører til en ineffektiv forbrenningsprosess, med et overskudd av gjenværende drivstoff i sylindrene etter hvert stempel syklus. Med en ekstremt rik luft-til-drivstoff-forhold, kan motoren nøler og frese ved akselerasjon og kan selv stoppe når du løfter av på gassen. I mindre ekstreme tilfeller vil overflod av leftover drivstoff i sylindrene skape en sterk bensin lukt fra bilens eksosanlegg når motoren er i gang.
Fuel Economy

Eldre biler med motorer med forgassere vil ha en betydelig nedgang i drivstofføkonomi når luftfilteret er blokkert. Siden et tett filter begrenser luftstrømmen inn i inntaket, er motoren ikke er i stand til å oppnå et riktig luft-til-drivstoff-forhold, og dermed effektiviteten av den indre forbrenning er sterkt redusert. Imidlertid vil de fleste moderne biler med av bensin ha en mye mindre dramatisk fall i drivstofføkonomi. I tillegg til luft-til-fuel ratio problemer, reduserer et tett filter litt drivstofføkonomi ved å kreve at motoren jobbe hardere for å trekke luft gjennom filteret.
Kontrollere og skifte

Se i bilens brukerhåndbok for å finne ut det foreslåtte vedlikeholdsplan og utskiftingen for luftfilteret. Uavhengig av kjørelengde intervall foreslått i instruksjonsboken, bør du inspisere inntak system umiddelbart hvis kjøretøyet viser symptomer på et tett filter. På de fleste biler, er luftfilteret inne i en svart plast luftkammer, tilgjengelig i motorrommet. Fjern eventuelle metallklips og /eller skruer som fester plastlokk, og løft det gratis å få tilgang til filteret. Hvis filteret er tilstoppet med skitt og rusk, erstatte den med en ny enhet før du installerer luftkammer lokket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68443.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer