Klikke Kommer fra forhjulet av en motorsykkel

En motorsykkelens forhjul kan virke ganske enkel ved første øyekast, men de fleste bruker en kombinasjon av systemer og komponenter for å holde alt stopper og går slik det skal. Noen klikke, spratt og skravling er typisk for noen av disse systemene, som brukes på alle kjøretøy, mens andre er litt mer spesifikke for motorsykler. Chattering bremseklosser

bremsekloss skravling er en av de vanligste årsakene til å klikke eller trykke, og ofte manifesterer seg som et resultat av pads vibrerende i bøylen boliger. Chatter har en rekke bakenforliggende årsaker, blant annet en slitt eller ødelagt pad backing våren, en stikker bremsekalippernes sylinder eller forurensning av olje eller bremsevæske. Fluid på pads vil bygge inn i materialet og rotor, og vil føre til at pads til å vibrere som de stadig grip og slipp rotoren.
Flytende bremseskiver

Floating brems rotorer er todelte enheter som bruker et senter transportør til å holde en ytre bremseskiven. De to kobles sammen enten med nagler eller med fjærbelastede "knapper" som tillater rotoren å bøye seg og vokse uavhengig av bæreren. En viss mengde rotor spetakkelet er ganske normal på alt annet enn splitter nye flytende rotor forsamlinger. Konstant oppvarming og kjøling av forsamlingen vil lett strekke nagler eller sprekk skivene på fjærende knappene, forårsaker skravling. Du kan erstatte de berørte komponentene, men klikke som følge av normal slitasje er usannsynlig å skade noe.
Hjullager

Hjullager feil eller slitasje vil typisk resultere i å klikke eller trykke kort tid før vibrasjon og brummende setter inn Tyngre sykler og de ridd hardt vil gå gjennom hjullager raskere enn lettere sykler og de ridd forsiktig på glatte veier. Peiling støy vil generelt intensivere mens du slår eller skjev, og kan forsvinne helt under cruise eller akselerasjon forhold. I alle fall, det vil alltid øke i frekvens og volum med fart.
Speedometer Cable Assembly

Mange sykler bruke et speedometer gearanordningen montert på forhjulet. Speedometeret girkassen kobles til en kabel som kobles til på baksiden av speedometeret. Disse gir vanligvis ser lite belastning, og det er derfor de er vanligvis plast. Økende klaringer som et resultat av indre slitasje kan føre til klikke som tannhjul bind og frigjøring. Støyen kan også være et resultat av å bære dra og binding rundt girene, kabel eller selv i måleren selv.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68376.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer