Tegn en dobbelt Kardang drivakselen er dårlig

Dobbel kardanledd er en type universal joint ofte brukt i miljøer som krever både mer artikulasjon og dreiemoment-overføring kapasitet enn en standard Rzeppa felles kan gi. Mens langt tøffere enn de fleste andre typer CV joint, vil DCJ fortsatt slites ut og mislykkes når det utsettes for nok stress og slitasje. Clunking

clunking under akselerasjon eller plutselig bremsing er ofte det første tegnet på DCJ slitasje, og kan presage en umiddelbar og katastrofale feil hvis venstre unremedied. Dette clunking kommer fra overflødig lagerklaring mellom DCJ individuelle U-ledd og dens mellomakselen, eller inne i U-joint caps selv. Clunking er farlig fordi avstandene det innebærer at drivakselen å bygge opp momentum før engasjerende hjulet, som hammere lagrene til slurry.
Binding

Binding kan skje før hørbar støy i DCJ, men det forekommer ofte som et resultat av overskytende lagerspillet i DCJ U-leddene. Binding skjer vanligvis under ekstreme suspensjon artikulasjon, og manifesterer seg som et svært dyrt-sound popping støy. Når fronten DCJ på en 4WD lastebil binder, kan det sende en merkbar shimmy opp rattet og rykk det litt til den ene siden eller den andre. Nok binding vil til slutt bryte DCJ U-ledd eller mellomakselen, og selv mild binding kan knekke det nok til å forårsake svikt senere.
Vibrasjon

Vibrasjon i en DCJ er relativt sjeldne, siden en side av skjøten vanligvis monteres til et fast utgangspunkt, men det er et tegn på forestående svikt. Vibrasjoner vil typisk skje bare på ekstremt løftet eller senket lastebiler der DCJ aldri helt retter seg ut etter cruise forhold. Mens noen cv ledd stadig operere i en fullt "straight" posisjon under cruise, vil vedvarende vinkler tillate den mellomliggende aksel for å svinge i riktig plass ved den U-leddets bærende klaringer. Som sådan, vibrasjon nesten alltid varsler alvorlig peiling slitasje, og vil trolig resultere i binding hvis igjen uten tilsyn. Husk imidlertid at DCJs vil alltid vibrere litt mer enn andre typer CV joint, så ikke erstatte felles med mindre du oppdage en merkbar økning i vibrasjon.
Kontrollere DCJ

Den enkleste måten å sjekke en DCJ er å krype under bilen, ta tak i drivakselen i begge hender og prøver å vri eller flytte den. Siden de fleste DCJ feil er et resultat av slitasjen, vil overflødig bevegelse i enheten fortelle deg at noe er galt. Tillatte avstander varierer, men utover slitasje er sannsynlig hvis du kan rotere akselen nok til å merke en hørbar springen når den stopper. Denne milde springen vil til slutt hamre lagrene til en full-on klunk, og da har du problemer. Hvis du erstatter en alvorlig slitt U-joint i DCJ montering, vask deretter mellomakselen og åk med avfettingsmiddel og nøye undersøke dem for sprekker. Du vil vanligvis finne sprekker i den tynne området mellom U-joint cap hull og kanten av åket eller mellomakselen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68256.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer