Når man skal endre en Idle Air Control på en 2001 Windstar

The tomgangsluftkontroll (IAC) ventil på en moderne bil opprettholder motoren gå på tomgang når gassen er stengt. Brukes av alle produsenter, IAC ventilen erstattes når elektroniske throttle organer og drive-by-wire-systemer begynte å spre seg i midten til slutten av 2000-tallet. Over tid kan en IAC degradere eller tilsmusses med oksidasjon, og dermed krever rengjøring eller utskifting. Hvis du eier en Windstar, en minivan laget av Ford 1995-2003, kan det hende du må endre IAC. Plassering av IAC

IAC er festet til spjeldhus. Hvis du åpner panseret på 2001 Ford Windstar, vil du se spjeldhus ligger i øvre høyre hjørne av motorrommet, int foran førersetet. Spjeldhuset er koblet til inntaksmanifold på dens venstre og luftfilteret inntak tube på høyre side. IAC seg selv er en stor metallhus med en to-spiss elektrisk sensor koblet til throttle body med to små bolter. Det sitter rett på toppen av spjeldhus.
Symptomer på en dårlig IAC

Det viktigste symptomet på en dårlig IAC er ekstremt dårlig på tomgang. Bilen kan stoppe etter det har startet med mindre du holde foten på gassen. En gang varmet opp, kan motoren holder tomgang men vil knele eller snuble når du kommer til en stopp.
Reparasjon

å fjerne IAC for reparasjon , koble den elektriske sensoren på enden av huset, og deretter fjerne de to festeboltene. Hvis du snur IAC over, vil du se at det er et stempel på en metallstang. Du kan bruke gasspjeld renere å suge stempelet montering og rense stangen. Rengjør elektrisk tilkobling til ledningsnettet også, og bruke en skvett av elektrisk-grade silikon for å smøre tilkoblingsterminaler. Dette kan gjenopprette IAC funksjon, spesielt hvis Windstar har høy kjørelengde.
Replacement

Du kan kjøpe en ny IAC fra din lokale Ford-forhandler eller en Automotive leverer deler oppbevare. Ganske enkelt løsne den elektriske kontakten og fjern de to festeboltene. Fjern det gamle IAC og sett den nye enheten. Det kan ta noen starter før den nye IAC er fullt kalibrert.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68191.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer