Hvordan sjekke en Radiator Fan for problemer

Radiator fans er ment å holde bilens motor kjølig mens bilen går på tomgang eller i saktegående trafikk. Dersom viften ikke fungerer riktig eller ikke klarer å slå på helt, kan bilens motor overopphetet, forlater sin sjåfør strandet. Noen av de vanligste problemene forbundet med radiatorer er forårsaket av feil eller feil installert radiatorvifter, så det er viktig å være i stand til å kontrollere en radiator for noen av de vanligste problemene knyttet til dem. Du trenger
Fuse
Kjølevæske
Light-test spenning tester
Vis flere instruksjoner
Endre Radiator Fan Sikring
en

Finn og åpne bilens sikringsboksen. Sikringsskap steder varierer fra bil til bil, men de er vanligvis plassert under førersiden dash eller i hanskerommet. Se i bilens brukerhåndbok for sikringsboksen nøyaktige plassering.
2

Bytt sikring som tilsvarer motorens radiator fan. Plasseringen av denne sikringen varierer mellom bilmerker og modeller, så se sikringen diagram som er i bilens brukerhåndbok for spesifikke instruksjoner.
3

Start bilens motor og la den varmes opp . Hvis viften starter etter at bilen har varmet opp, har problemet vært løst. Hvis ikke, fortsetter å feilsøke.
Kontrollere Radiator væskenivå
4

Vri tenningen til "Off" posisjon og åpne bilens panser. Finn bilens radiator tank. En bilens radiator tank plassering varierer avhengig av bilen, så ser du i manualen som fulgte med kjøretøyet for sin nøyaktige posisjon.
5

Inspiser radiator tankens væskenivå. Radiator fans aktiveres av en sensor i radiator tank som registrerer temperaturen på kjølevæsken, så hvis kjølevæsken er for lavt, kan det hende at sensoren ikke være i stand til å oppdage kjølevæske temperatur.
6

Fyll kjølevæske til radiatoren påfyllingsstreken hvis radiator tank er lite væske. Start bilens motoren og la motoren varmes opp. Hvis viften starter, har problemet vært løst. Hvis viften ikke starter, fortsetter å feilsøke, så det er mest sannsynlig en kabling eller sensor problem som berører din fan.
Kabling Voltage Test
7

Slå bilens tenning til "AV"-stilling og åpne bilens panser. Finn ledningsnett som er koblet til bilens radiator vifte og koble ledningene.
8

Koble spenning meter er jordledningen til bilens batteri bakken. Vri tenningen til "On" posisjon.
9

Trykk på spenning meter leiinga ledningen til radiator fan kabling. Se på avlesningen på voltmeteret. Hvis spenningen meter indikerer at det er kraften går til radiatoren fan, er problemet mest sannsynlig en sensor feil eller en viftemotor feil. Hvis spenningen måleren viser det ikke er strøm, er problemet mest sannsynlig en kortslutning i ledningene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67688.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer