Hvordan Test Tenning kondensatorer

Tenning kondensatorer er mer vanlig i eldre biler enn moderne seg, som oftest utstyrt med elektronisk styrt tenning. Med alderen, kan en tenning kondensator miste sin evne til å holde en belastning. En lekker kondensator kan hindre en tenning system fungerer som den skal. Testing av kondensator er nyttig når du feilsøker en tenningssystem. Minimalt utstyr er nødvendig for å utføre denne testen skal. Men for sikkerhets skyld bør du vite hvordan du skal betjene bilens tenningssystem før du forsøker denne oppgaven. Du trenger
Ignition kondensator
Digital multimeter med sonde test fører
Jernbane kontrolløren med test fører
22 AWG massiv tråd (valgfritt)
Wire cutter (valgfritt)
Wire stripper (valgfritt)
Vis flere instruksjoner
en

Undersøk kondensator som skal testes. Hvis kondensatoren viser noen tegn til svulmende, deretter erstatte det. Hvis det ikke ser ut til å bule, se etter eventuelle markeringer som vil avgjøre den nominelle kapasitans. Dette sparer å måtte lete opp denne verdien et annet sted -. Som i ny del litteratur eller oppslagstavler
2

Finn polariteten til tenning kondensator. Finn de positive og negative polene på tenningen kondensator, som kan være indisert ved respektive pluss og minus tegninger. Noen tenning kondensatorer ligne et nakent metall kan med en ledning bly utstående fra den ene enden. Hvis dette er tilfelle for den du skal teste, er metal casing den negative tilkobling og den utstikkende ledningen bly er positiv sammenheng.
3

Klargjør digital multimeter for testen. Følge instruksjonene som følger med ditt digitale multimeter, slå på strømmen sin og vet hvordan å skifte mellom ohm og volt. Sørg også for at du har plugget i din probe test fører.
4

Utfør en motstand test. Bruke ohmmeter funksjon av ditt digitale multimeter, sett den til den høyeste motstand serien det kan måle. Hold positive og negative probe test fører til de respektive positive og negative tilkoblinger for tenning kondensator. Avlesning på det digitale multimeter bør vise en overbelastning, noe som betyr at motstanden er for høy til å måle. Dette indikerer at kondensatoren ikke lekker. Enhver numerisk avlesning skulle tilsi en lekk kondensator. Når du er ferdig, fjerner ledningene og skru av digital multimeter.
5

Sett opp kapasitans meter. Slå den på i henhold til medfølgende retninger og plugg i testen fører. Hvis testen fører er av alligator klipp variasjon, da blir du nødt til å bruke wire cutter og stripper for å forberede to 3-tommers lengder på 22 AWG solid tråd med ca 3/4 inches isolasjon strippet fra begge ender. Hvis du måtte forberede vaierlengder, klipp den ene enden av hver til alligator klipp test fører.
6

Kontroller kapasitans av tenningen kondensator. Trykk på positive og negative fører fra kapasitans meter til de respektive tilkoblinger av tenningen kondensator. Avlesning på måleren displayet skal være nær den nominelle verdien, vanligvis innen en 10 prosent rekkevidde. Fjern apparatet og test leads fra kondensatoren og slå av når du er ferdig.
7

Lag en skikkelig besluttsomhet. Hvis kondensatoren har sviktet noen av disse testene, så det bør byttes. Men hvis det har passert testing prosesser, så det er trygt å bruke. Hvis du feilsøker en defekt tenning og sistnevnte tilfelle er sant, så kan du teste en annen komponent i systemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67513.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer