Tegn og symptomer på en Burnt Clutch

Mange sjåfører elsker manuelle girkasser for den kontrollen de gi over bilens drivverk. I motsetning til en automatisk girkasse, der en datamaskin intervenerer for å bestemme når man skal skifte gir, lar en manuell girkasse sjåføren bestemme når, hvor raskt og hvor jevnt for å løsne motoren fra drivverket. Dette er hva clutchen gjør. Clutchen absorberer mye slitasje og kan svikte på en rekke måter, deriblant brenner ut. Hva er en Burnt Clutch?

Når du tråkker på pedalen, løfter den deretter skiller de spinnende clutch disken og svinghjulet. Deretter kan du skifte gir før du slipper clutchen til reengage drivverket. Når du slipper clutchen, gjør flytting clutch disk kontakt med trykkplate svinghjul, forårsaker betydelig friksjon og varme. Hvis du "ri" clutchen, stepping for ofte på pedalen og gjentatte ganger løsrev og automatisk retur drivverket, kan friksjonen skape nok varme til å faktisk brenne clutch kledning. Dette kan ødelegge både disken og svinghjulet forsamlingen.
Luktende en Burnt Clutch

mest talende tegn på en brent clutch er lukten den avgir. Hvis clutch kledning begynner å brenne, vil lukten ligne brent toast. Dette kan føre til at hele clutchen til å mislykkes, noe som medførte at bilen ville slutte å være i stand til å akselerere eller skifte gir.
Føler Burnt Clutch

mer sannsynlig tegn på en brent clutch som ennå ikke har ødelagt hele forsamlingen er clutchsluring, der disken delvis løsner fra svinghjulet. I dette tilfellet vil motorturtall stige raskt uten en endring i hastighet, og enda mer varme vil bli generert.
Mulige misdiagnoses

Diagnostisering en brent clutch, uten smelling det kan være vanskelig. Olje lekker inn clutchen casing vil også føre clutchsluring, så vil en dårlig svinghjul, en feiljustert clutch peiling, en blokkert sylinder port, eller problemer med kablene og stempler forbinder pedal til clutch. Den eneste måten å være helt sikker er å ta bilen til en mekaniker som kan undersøke kledning av clutch disk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67099.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer