Hvordan Test oksygen sensorer på Autos

The oksygen sensor på bilen din har en primær, men viktig funksjon: den forteller bilens datamaskin hvis drivstoffet levering til motoren leser for mager eller for rik. O2 sensoren fungerer normalt når motoren varmes opp, og siden den sensoren fungerer i en lukket sløyfe tilstand som mange andre sensorer på bilen, kan det overvåke motorens utslippskontroll, drivstofføkonomi og generelle kraften. Bare fordi en motor tennes med en utslippskontroll advarsel betyr ikke at O2 sensor har feilet, men at en tjeneste påminnelse intervallet er utløpt, som krever din oppmerksomhet. Du kan sjekke driften av O2 sensor i noen få enkle trinn og med noen få verktøy. Du trenger
Bruksanvisning
Floor jack
Jack står
Penetrating olje
Socket satt
Skralle
O2 sensor socket
Forgasser rengjøringsmidler
Tooth børste
Binders
Rags
multimeter (digital)
Bench vice
Propan fakkelen
Vis flere instruksjoner
en

Sett overføring shifter i parken hvis du har en automatisk, sette skiftet i nøytral for en manuell girkasse. Sett i nødbremsen. Hev bilen med et gulv jack og sted to bukker under den fremre rammen og to stands under den bakre rammen. Lysbilde under bilen og finn O2 sensor på hovedsiden eksosrør eller eksosmanifolden, like før katalysatoren. Du kan ha mer enn én sensor, sjekk bilens brukerhåndbok for lokasjonene
2

Fjern O2 sensor ledningsforbinderen fra enheten;. Det vil være mot siden av motoren. Spray penetrerende olje på O2 sensor der det skruer inn i røret eller manifold. La den suge. Plasser en O2 sensor socket over enheten og skru den med en skralle. Vær forsiktig så du ikke å tvinge den;. Dytte den stram og rygg den av flere ganger før du løsner det
3

Undersøk enden på sensoren. Det bør vises glatt og lys grå i fargen. Noen hvite, fluffy skala vil indikere vannforurensning. Noe tung, svart sot vil ikke la tuppen probe for å lese et signal riktig. Enhver rød misfarging eller lim-lignende stoff indikerer silikon har dekket spissen, som kan ha blitt brukt på en panne eller ventildekselpakning.
4

Undersøk munningsspissene hull i kroppen av O2 sensor opp mot ledningsforbinderen enden og ved sondeenden. Det skal være tre rene, åpne hull på begge steder. Hvis den er koblet, bruk en binders for å sondere hull åpne. Rengjør O2 sensor med forgasser renere og en tannbørste, men gjør det forsiktig inntil alt skala, gjørme og skitt er fjernet. Tørk av med en fille.
5

Still et multimeter til lav avlesning ohm skala. Koble den ene ledelsen i multimeter til en svart ledning som kommer ut av sensoren og den andre multimeter ledningen til andre sorte ledningen, som består av ledningene til varmeelementene. Ikke la måleren fører berøre noen andre pinne i kontakten. Lesing skal vise ca 12 ohm motstand. En lesning som overstiger 12 ohm eller leser til uendelig betyr at sensoren har mislyktes.
6

Plasser O2 sensoren i en skrustikke med sonden (ikke ledning) enden stikker ut. Koble multimeter fører til de to andre fargede ledninger i kontakten, de kan være blå og hvit eller en annen farge. Snu multimeter på den lave, 2-volt skala. Bruk propan lommelykt til å varme opp sensorføleren til den gløder rosa.
7

Se volt skalaen når bruke varme. Det bør lese en volt. Trekk brenneren bort og la senor kult. Avlesningen skal falle til 0 (null) volt. Utfør oppvarming og kjøling flere ganger og se for en volt slippe til 0 (null). Enhver annen lesning vil indikere en defekt O2 sensor. Kontroller og rengjør alle O2 sensorer på bilen din på samme måte.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67093.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer