Registerkjededeksel feilsøking

Tidspunktet kjeden mekanisk forbinder rotasjon av motorens veivaksel til rotasjon av kam som styrer den nøyaktige åpningen og lukkingen av inntaks-og eksosventiler på toppen av hver sylinder når stemplene beveger seg gjennom sin kompresjon og eksos slag. En slitt, skadet eller ødelagt timing kjeden kan forstyrre ventil synkronisering, forårsake tap av makt, vanskelig å starte eller motorhavari. Heldigvis kan riktig smurt kamkjeder vare livet av en motor ikke utsettes for hyppig og langvarig maksimum motor akselerasjon. Erkjenner de tidlige tegnene på en mulig kjede svikt kan hindre kostbare ventil erstatning. Du trenger
stetoskop eller to-fots lengde på hageslange
Hvitt kritt
Assorted socket fastnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Start bilen med velgeren i parken og håndbrems engasjert. Pass på at viften og klimaanlegget er slått av. Åpne panseret og lytt etter en raslende lyd i motorrommet. En løs eller skadet kjetting kan klapse mot sin timing cover eller motorblokk, og klapring vil øke med motor akselerasjon. Finner den nøyaktige plasseringen av lyden ved å plassere et stetoskop (eller slangen) mot den øvre timing chain liksvøpet og lytte etter en økning i chattering støy.
2

Slå av motoren. Fjern distributør cap. (Dette feilsøking teknikken er ikke aktuelt for motorer med elektroniske tenninger.) Fest en dyp kontakt og breaker bar til veivakselen demper skivene mutter og observere distributør rotor rotasjon som du sakte snu veivakselen med klokka. Hvis rotoren ikke flytte før veivakselen er rotert 15 grader eller mer, har timing kjeden strekkes, er løs på grunn av en defekt kjedestrammer trinse, eller har slitt tannhjul.
3 < p> Roter veivakselen til taktmerket på kanten av veivakselen demper skivene blir synlig. Merk den med et stykke kritt. Finn timing pekeren rett over eller bak Veivakselremskive. Kritt til øvre dødpunkt (TDC) posisjon. Det kan være bare en timing mark eller mer sannsynlig en plate stemplet med tall som stråler ut på begge sider av en "0" som representerer TDC.
4

Koble fra alle motor deler forstyrrer tilgang til øvre timing kjedekasse. Ta av dekselet for å avsløre kamaksel gir og kjede. Med Veivakselremskive ved TDC, bør tidspunktet dot på siden av kammen trinse nøyaktig på linje med en taktmerket på kammen foringsrøret. Markere disse to merker med kritt. Fordi fire takts motor veivaksel har å gjøre to komplette revolusjoner å dreie den kamaksel én gang, kan de cam taktmerkene vises 180 grader fra hverandre. I så fall, skiftenøkkel veivakselen skivene rundt en hel omdreining til TDC og sjekke cam taktmerkene. Hvis de ikke er helt på linje, er at den endelige bevis på at timingen kjeden har sluttet å virke.
5

Bytt timing kjeden. Når du har identifisert registerkjede som årsak til motorens vanskelig å starte eller grov kjører problemer, er det eneste alternativet for å erstatte den med en ny original equipment manufacturer (OEM) eller etter markedet timing kjeden. Kort sagt, når du har funnet det bryet som den timing kjeden, er det ingen reparasjon, men å erstatte det.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67043.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer