Slik reparerer elektriske systemer

Kjøretøyet er utstyrt med en rekke elektriske kretser under panseret og rundt innsiden av bilens kroppen, fra en enkel elektrisk krets for hornet til mer komplekse systemer i henhold datastyring, avhengig av bestemt kjøretøy år og modell. Men om du arbeider med en enkelt eller komplisert krets, kan du følge noen grunnleggende strategier for å håndtere de mest vanlige bilen elektriske problemer, bevæpnet med noen enkel test utstyr. Du trenger
Test lys
Byglingstråd
Kjøretøy service manual
Kort finder
Voltmeter
Coder leseren eller skanning verktøy
Vis mer Instruksjoner

en

Prøv å isolere problemet i kretsen. For eksempel kan et problem i den sving-signalanlegg påvirke bare en lys eller alle av dem. Dette vil avgjøre hvordan du begynner å feilsøke kretsen.
2

Start for å sjekke kretsen på den berørte komponenten hvis en enkelt feil lyspære har sviktet, eller at strømkilden som sikringen og sikringsskapet hvis hele kretsen har sviktet.
3

Fjern den mislykkede komponenten. Hvis det er en mislykket pære, for eksempel, ta den ut og sjekke det for ødelagte filamenter eller korrosjon på basen og socket. Kontroller strøm og jord tilkoblinger. Koble en test lys til strøm og berør tuppen av lys til jording. Også hekte testen lys til bakken og ta på tuppen av lys til strømkontakten ved stikkontakten. Hvis lampen unnlater å lyse i noen av disse testene, reparere den forbindelse ved stikkontakten. Denne strategien er nyttig å teste forbindelser til brytere og andre vanlige komponenter.
4

Sjekk sikringen, fusible lenker eller strømbrytere beskytter kretsen dersom alle komponentene i at kretsen har mislyktes. En defekt sikring, smelteledd eller sykling circuit breaker vanligvis indikerer en kortslutning. Hvis kretsen beskyttelsesutstyret er fine, kan du gjøre med en "åpen". Følg skjematisk for at kretsen gitt i service manualen for den bestemte bilmodellen du arbeider på. Dette vil hjelpe deg å identifisere ledninger, komponenter og tilkoblinger.
5

Bruk en kort finder hvis du trenger å finne en kortslutning, og følg bruksanvisningen produsentens anvisninger. Å finne en åpen, bruker du en test eller voltmeter for å sjekke for spenning langs krets. Den delen av kretsen der testen lyset ikke klarer å gløde eller voltmeter unnlater å registrere spenning og din siste test punkt er hvor åpen er plassert.
6

Koble en strekkodeleser eller skanne verktøy til diagnostiske kontakten i bilen din (avhengig av bilens året, merke og modell) for å finne en dårlig sensor eller krets overvåket eller styrt av datamaskinen, for eksempel temperatursensorer og tenning moduler. En skanning verktøyet kan henvise deg ikke bare til kretsen hvor problemet ligger, men også i noen tilfeller til sensoren eller komponent på feil du trenger å teste.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65221.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer