Slik feilsøker bilmotorer

En bilmotor virker som en komplisert mekanisme. Men prosessen med hvordan hver bensin-drevet motor fungerer er egentlig det samme. En motor trenger drivstoff, kompresjon, og en gnist til å løpe. Hvis noen av disse mangler, motoren rett og slett ikke vil kjøre. De mest vanlige problemer med motorer alle sentrum rundt disse tre spørsmålene. Du må feilsøke for dem å vite hva som må fikses. Instruksjoner
en

Vri tenningen til "II" posisjon.
2

Lytt etter en svak én-eller to-sekunders "hum". Dette er drivstoff pumpepåfyllingen drivstoffsystemet. Hvis drivstoffsystemet er grunning, har du drivstoff kommer til motoren. Hvis pumpen ikke prime, sjekk sikring for bensinpumpen først. Åpne sikringen panel cover, bruke diagrammet på undersiden av sikringen panelet for å finne bensinpumpe sikring, og sørg for at sikringen ikke er brent eller skadet. Hvis det ser OK, har bensinpumpe og relé byttes. Hvis sikringen er brent eller skadet, bytt ut sikringen med en annen sikring av samme strømstyrke.
3

Sjekk motoren for gnist. På toppen av en fire-sylindret motor er tennplugger. På en V-6-eller V-8-motor, blir pluggene vanligvis plassert på sidene av motoren (i motorsylinderens "banker"). Fjern en tennplugg ledning om gangen ved å gripe tak i tennplugg dekselet og vrir det litt mens du trekker opp på den. Plasser tuppen av en stor skrutrekker inn i enden av ledningen tennplugg. Deretter lå skrutrekker ned i nærheten av en metall bolt eller skrue på motoren. Har en assistent sveiv motoren (hold hendene klar av skrutrekker og tennplugg ledning mens dette skjer). Hvis det ikke er buen generert fra skrutrekker til metallet på motoren, må du kanskje erstatte sparkplug ledninger. Bekreft dette ved å trekke den andre enden av ledningen av distributør og sette hjulet på voltmeter til "ohm". Sett inn en bly til hver ende av tennplugg ledningen og sjekk motstanden i ledningen. Hvis motstanden er null eller innenfor + 0,05 ohm med null på måleren, er ledningen fine. Hvis den faller utenfor dette området, må ledningen som skal erstattes. Sjekk alle tennplugg ledninger på denne måten. Hvis alle ledningene er fine, må distributøren byttes ut.
4

Start motoren. Hvis motoren går på tomgang grov og du får en masse blå-farget røyk kommer ut av eksosrøret ditt, er det en komprimering lekkasje. Olje lekker inn i motorens sylindere. Sjekk også for hvit "røyk", som faktisk er damp som kommer ut av eksosrøret når motoren er opp til normal driftstemperatur. Steam indikerer også en komprimering lekkasje. Lekkasjen er i dette tilfellet på grunn av en lekkasje eller blåst toppakning, eller en sveiv i motorblokken, som må skiftes ut (eller, i tilfelle av et sprukket blokk, ombygd).


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64409.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer