Tegn på en radiator lekkasje

Å ha en grunnleggende kunnskap om bil feilsøking kan spare mye tid og penger brukt på diagnostikk når noe ser ut til å være galt med bilen. Et problem mange sjåfører kjører inn er en lekker radiator. Radiatoren holder den væske som brukes for å avkjøle systemet. Hvis det lekker kjølevæske, så det kan føre til ytterligere problemer med bil. Å vite hvordan å få øye på en lekk radiator kan spare motoren din og spare lommeboken. Lite kjølevann

Den mest åpenbare tegn på at en radiator lekker er en mangel på væske i kjølevæske tanken. De fleste biler har en plast tank med et merke eller innrykk som indikerer hvor kjølevæske nivået skal være. Dersom kjølevæsken er godt under dette området, da det lekket ut et sted. Kilden er ofte radiatoren. Hvis du har lagt merke til noen andre nylige problemer knyttet til kjølesystemet, bare fyll reservoaret tilbake til riktig nivå og sjekke det daglig for å se om nivået beveger seg. I en dag eller to nivået vil være tilbake ned igjen hvis det er en lekkasje.
Smell

Frostvæske er vanligvis hva folk bruker i sine kjølesystemer, og Stoffet har en umiskjennelig lukt. Når bilen har hatt tid til å varme opp etter start, kan den søte, merkelig og ubehagelig lukt av brennende kjølevæske blir tydelig hvis kjølevæsken lekker fra radiatoren og drypp på en del som blir varm under bruk. Dette kan også tyde på pakningen problemer eller en potensiell interiør kjølevæske lekkasje.

Pytter

I mange tilfeller grunnen til at folk oppdager at de har en lekkasje i deres radiatorer er tilstedeværelsen av en lett identifiserbar vanndam under sine biler. Dette stoffet er vanligvis grønn eller gul i fargen og har en distinkt søt lukt. Kjølevæske må tørkes opp umiddelbart som det utgjør en alvorlig helserisiko, inkludert muligheten for død hos dyr eller barn ved svelging.
Overoppheting

I tilfelle at sjåføren av bilen er ikke altfor observant når det kommer til service og vedlikehold, kan overoppheting føre hvis det er en radiator lekkasje. Hvis føreren ikke har merket noen pytter eller en lukt, eller han har ikke sjekket kjølevæske nivåer, kan dette være den første advarselen han får. Når temperaturmåleren på bilens dashbord stiger til farlige nivåer, bilen skal trekkes over og slått av umiddelbart. En overopphetet motor kan bli hardt skadet, og det kan koste sjåføren langt mer penger enn bare bekostning av reparasjon av en lekk radiator.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64949.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer