Hvordan sjekke om motor i en Hyundai

Motoren i Hyundai er bygget for å vare i overkant av 100 000 miles. Mens Hyundai motorer er bygget for å være økonomisk, de er ikke "vedlikeholdsfri". Over tid kan du får problemer med din Hyundai motor. Noen av de vanligste problemene er ventil våren trøtthet, lekker hodet pakninger, og på høy kjørelengde Hyundais, et generelt tap av kompresjon når motoren aldre. Heldigvis kan du enkelt sjekke for de vanligste problemene i garasjen hjemme eller i oppkjørselen din. Sjekker en Hyundai motor, enten en tradisjonell bensin drevet motor eller nyere dieselmotorer, er lik hvis du kjører de diagnostiske tester ved hjelp av et vakuum trykkmåler. Du trenger
Tenger
Vacuum trykkmåler
Vis flere instruksjoner
en

åpne panseret og fjern gummiproppen plugg i inntaket manifold hjelp av et par av tang. Inntaket Manifolden står i baksiden av motoren i nærheten av brannmuren. Du må dra hardt i gummipropp å ta ut pluggen.
2

Skyv slangen og plugg på vakuum trykkmåler i tilgang hullet på inntaket.

3

Start Hyundai motor.
4

Sjekk vakuum trykkmåler. Vakuum trykkmåler vil fortelle deg mange potensielle problemer med bilen din. Din Hyundais vakuum press bør holde stødig på tomgang på 22 PSI (pounds per kvadrattomme) på vakuummåleren. Hvis det svinger vilt fra 22 PSI til 10 PSI, så er det et vakuum lekkasje som skyldes svake ventil fjærer som må skiftes ut. Dersom manometeret holder seg stabil på 3 til 4 psi, er det et stort vakuum lekkasje som må bli løst av en profesjonell mekaniker. Hvis måleren leser 10 PSI, så din Hyundai mest sannsynlig trenger en ventil timing justering. Din Hyundai kan også begynne å bli tent, fordi den ikke får riktig mengde luft for drivstoffet som blir presset inn i motoren. Hvis måleravlesningen starter normalt og deretter synker til omtrent 10 PSI, indikerer dette en blåst eller alvorlig lekker toppakning som må skiftes. Du kan også legge merke hvit damp som kommer ut av eksosrøret mens motoren er i gang, men hvis det er en mindre pakning lekkasje, kan du ikke se dette. Motoren kan også bli overopphetet fra en blåst toppakning grunn av det faktum at motorens kjølevann lekker inn i forbrenningskammeret, og blir skrudd inn i dampen og ikke er kjøling av motoren. Hvis nålen på trykkmåleren svinger 4 PSI til 6 PSI unna grunnverdien av 22 PSI, så din Hyundais ventilførere er slitt og trenger å bli betjent av en profesjonell mekaniker.
5

Kontroller motorens for å se om det er risting. Dette kan være forårsaket av en løs motor mount på hver side av motoren som vil måtte bli betjent av en profesjonell mekaniker.
6

Sjekk for farget røyk kommer ut av eksosrøret på din Hyundai. Blålig røyk indikerer en oljelekkasje i motoren din. Hvit røyk er faktisk damp forårsaket av en lekkende pakning hode (beskrevet i trinn 4). Sjekk for mørk svart eller grå røyk. Dette indikerer at motoren brenner for mye drivstoff og ikke får nok oksygen (også kalt "kjører rike"). Hvis du Hyundai bilen er "kjører rik", men du vil sannsynligvis se din check engine lyset kommer på. En rik drivstoff blandingen er vanligvis et resultat av en defekt O2 sensor eller en defekt masse luftstrøm sensor, som begge må bli erstattet av en profesjonell mekaniker.
7

Sjekk om check engine tennes. Mens dette kan indikere en rekke problemer, er noen av dem i forbindelse med motoren. Du kan ta din Hyundai til en auto deler butikken, og de kan kjøre en gratis diagnostisk test for deg å bruke et spesielt verktøy som vil plugge inn din Hyundai on-board diagnostiske datamaskin. Deretter vil de gi deg en utskrift som vil vise deg hva problemet er.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64689.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer