Torque Converter Shudder Problemer

En momentomformer er væsken kopling mellom en motor og girkasse som lar motoren gå på lave turtall uten å engasjere overføringen. En momentomformer benytter en motor-drevet turbin (vifte) for å presse væske gjennom et samsvarende turbin festet til overføring. Ved lave hastigheter, går motoren Turbinens væske bare gjennom overføring er turbinen uten å flytte det, stadig resirkulering tilbake gjennom stasjonen turbin. Selv om denne utformingen har en rekke fordeler fremfor de som er sammenlignbar, er det ikke helt fri for iboende feil. Grøsser Symptomer

Momentomformer gyse viddene som en svak til kraftige vibrasjoner i overføringen, og er vanligvis ledsaget av et avbrudd i kraftoverføringen. Det skjer vanligvis på en del gass og lys akselerasjon, mellom 15 og 50 miles per time, like før overgangen til en av de beste girene der converter når "lock-up". Siden det er temperatur-relatert, tenderer det til å skje på varme dager, etter tomgangskjøring i trafikken i lange perioder av gangen.
Årsak
p Som nevnt, omformer grøsser er vanligvis temperatur relatert. Som overføring væske resirkulerer tilbake gjennom motoren turbinen, plukker den opp friksjonsvarme. Når mengden av varmen som genereres av denne friksjonen overgår sendinger kjøligere evne til å kaste den, væske tynner og kraftoverføring blir inkonsekvent. Andre kilder til varmeutvikling er er sviktende overføring koblinger eller band, og blokkerte kjølevæske linjer eller radiator. Overbelastning overføring produserer også overflødig varme, som alle som har slept en tung trailer opp-hill kan bevitne.

Diagnose

transmisjoner kan grøsser i en svært lignende måte som dreiemomentomformere. For å avgjøre om grøsser er Tranny eller TC relatert, kjøre bilen for en liten stund før det begynner å skjelve og umiddelbart parkere den. Med foten på bremsen, sette giret i Drive, og bruke lys gass. Hvis du føler grøsser, så er det Torque converter, hvis ikke, så problemet er innenfor overføring
løse problemet

Med mindre det er fysisk skade på. omformer eller overføring, grøsser er et ganske enkelt problem å løse. Når overføring væske har blitt overopphetet nok ganger, blir den permanent de-polymeriseres og som må skiftes ut. Du kan gjøre dette selv ved å drenere overføring og spyle den, eller ta den til enhver kompetent mekaniker for vedlikehold.
Band-Aid Fix

Alle auto-deler forhandlere selger en slags overføring additiv utviklet for å tykne væsken. Lucas merkevare er den mest populære og er anbefalt av spesialister som Mr. Transmission, men er vanligvis den dyreste. De med eldre (pre-2000) GM og Chrysler overføringer kan prøve å legge en liter Ford Type F girolje, siden det inneholder friksjon modifikatorer at aksjen Dextron ikke.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64346.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer