Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Auto Refinishing Process

Automobile maling må tåle svært tøffe og ødeleggende miljø av sol, regn, snø, is, salt og motorvei farer. Automobile maling er formulert for å ikke bare motstå solens intense varmen og vinterens bitende kulden, men også være fleksibel slik at den gir uten å sprekke eller chipping når truffet av en liten stein eller annet flygende rusk. Etterbehandling bilens eksteriør innebærer prepping metall (eller glassfiber, plast eller kompositt materiale), gned hånd-grunning, maling, tetting og eventuelt belegg med voks eller andre protectants. Prepping

Metal overflater må være helt ren for fett, olje, skitt og rensemidler. Metallet må være helt ren, skylles og knusktørr. Andre overflater som plast, glassfiber og de mer eksotiske karbon kompositt karosserideler må også være ren for eventuelle forurensninger og spesielt den fine glass, plast eller kompositt støv generert av fabrikere panel.Once forberedt, male panel med en primer. Primer er forskjellig for hvert materiale. Primer ikke bare selen i kroppen panelet for å hindre oksidering (på metall) eller solskader (på andre materialer), men det fungerer også som en mellommann for malingen og overflaten: primer pinner til overflaten og maling holder seg til primer.
Maleri

Auto body paint er en akryl emalje produsert både som en dekorativ og beskyttende overflate. Auto body paint må være fleksibel som et papirark. Når kroppen panel bøyer, må malingen bøye og gi med panelet ellers ville det sprekke og delt. Auto kroppen maling går på på to måter: neddykking eller sprøyting. Vanligvis kan bare fabrikken submerse bilen i en tønne stor nok for hele bilen. Sprøyting er den vanlige metoden. Malere spray biler i spesielle lukkede rom (eller maling boder) som sikrer ingen støv eller partikler flyter i luften for å lande på og ødelegge den våte malingen. Disse maling boder også har varmeelementer til "bake" malingen tørke til en konsistent tøff og slitesterk overflate.
Tetting

Den endelige spray pels på bilen er en klar fugemasse. Denne ekstra beskyttelse er å hindre salt, skitt og andre skadelige stoffer fester seg til maling. Klarlakk er en plast bånd forsegler lakken mot elementene.
Voks

Endelig kan biler bli ferdig med ulike voks. Disse ikke bare legge glans og glans til mål, men også legge et lag av beskyttelse over klarlakk. Avhengig av type klart belegg, er imidlertid ikke alltid voks anbefalt. Det avhenger helt og konsistens på klarlakk for å avgjøre om voks er nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/body-shops/62557.html

Previous:
Next:

Body Shops