Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Body Shops >> Content

Hvordan sveise med argongass

Argon er en inert dekkgass som brukes til å beskytte en sveis fra luftforurensningen. Når luft kommer i kontakt med smeltebadet, reagerer luft med metallet. Dette fører til porøsitet for å danne i sveisen. Porøsitet er små hull som dannes i sveisen, noe som reduserer bindingen mellom basismetall og sveise. Porøsitet laden sveiser ikke har den samme strukturelle styrke som et faststoff sveis. Argon, som er tyngere enn luft, sitter på sveisebadet lengre enn andre typer av inerte beskyttelsesgasser, slik at god tid for smeltebadet avkjøles. Du trenger:
TIG-sveiser
Flaske med argon som dekkgass
Gass regulator med slange
Skiftenøkkel
Utarbeidet rustfrie test plater
Sveising hette
tynt lær sveising hansker (TIG hansker)
Rustfritt stål filler stang
Vis flere instruksjoner
en

Plasser flaske argon gass på TIG-sveiser. Fest sikkerhet endring rundt argon flaske å feste den til sveiseren. Fjern skrulokket fra flasken av argon.
2

Sprekk ventilen på flasken argon, ved raskt å åpne og lukke ventilen håndtak plassert på toppen av flasken for å blåse forurensninger fra det indre av ventilen.
3

Tråd regulatoren mutteren på argon flaske. Vri med klokken for å feste regulator mutteren til argon flaske. Sett skiftenøkkel til størrelsen av regulator mutteren. Stram regulator nøtt å forsegle forbindelsen mellom regulator og argon flaske.
4

Åpne ventilen på argon flaske. Kontroller forbindelsen mellom flasken og regulator for lekkasjer. Undersøke mater slangen som går fra regulatoren til sveiser for lekkasjer eller tegn på skade.
5

Slå på sveiser. Trå sjanglete eller utløse for TIG-sveiser for å aktivere gasstrømmen. Juster gass flow meter for å gi riktig gasstrømmen for dagens arbeidsforhold. Øke gass flow rate hvis du arbeider i vindfulle forhold som kan føre til argon å forsvinne fra sveisebadet.
6

Place to stykker preparerte rustfritt stål teststykker flatt på et sveise bordet, med en 1/16th tommers gap mellom leddet du har tenkt å sveise.
7

Sett på sveising hette og tynne lær sveising hansker. Fest bakken klemmen fra sveiseapparat til sveising tabellen. Plasser tuppen av wolfram ligger i TIG 1/8th av en tomme vekk fra sveiseskjøten, med tungsten satt litt til av 1/16th tommer sveis gap som du igjen mellom rustfritt stål teststykkene i trinn 6.
8

Nedre din sveise panseret. Trå pedalen eller utløse for å aktivere sveiseapparat. Sikring to stykker av rustfritt stål sammen med en liten tack. Slipp pedalen. Ikke flytt TIG fakkelen til argongass slutter å renne. Plasser stifter hver 1/2 av en tomme langs lengden av testen sveiseskjøten.
9

Plukk opp et stykke av rustfritt stål filler stang. Plasser filler stang parallell med sveiseskjøten, sitter ved en 15 graders vinkel fra sveiseskjøten. Med TIG sitter 30 grader fra sveiseskjøten, lavere sveise panseret, og trykk ned pedalen.
10

Før filler stang inn i buen av TIG. Plasser smeltet filler stang inn i sveiseskjøten. Flytt lommelykt 1/16th å 1/8th av en tomme etter at du mate filler stang inn i sveiseskjøten. Se sveisebadet for gnister eller løfte, begge tegn på porøsitet.
11

La sveiseskjøten helt avkjølt før håndtering. Undersøke den endelige sveiseskjøten å sikre at det ikke er porøsitet ligger innenfor sveis.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/body-shops/62327.html

Previous:
Next:

Body Shops