Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> felger >> Content

Forskjellen mellom Cast & Forged Wheels

smiing og støping er to forskjellige prosesser brukes til å produsere metall hjul som brukes på biler. Smiing benytter ekstremt trykk for å forme metall, mens støpingen anvender smeltet metall og en støpeform for å danne hjulet. Enten å smi eller kaste et hjul er avhengig av faktorer som inkluderer beregnet bruk og kostnader. Prosess

smidde felger starter som en ingot - en stor masse av metall, vanligvis aluminium eller aluminiumslegering. Disse ingots blir deretter redusert til mindre boltene før hammere eller presser smi dem i form. Hver billet krever repeterende maskinering for å nå sitt nødvendig konfigurasjon før målstreken operasjoner begynne. Støping et hjul, på den annen side, er en enklere og mindre kostbar prosess. En pen er forberedt og smeltet metall helles inn i den. Metallet blir deretter varmebehandlet for å lette herding. Finpuss anvendes på et senere tidspunkt.
Holdbarhet

smidde felger pleier å være lettere og sterkere enn sine støpte kolleger. Den ekstreme trykk smiing resulterer i et tett materiale fritt for porer og hulrom. Mens det støpte metall styrke er fordelt i alle retninger, er styrken av en smidd felg konsentrert i sin lengdeakse, og gir en solid kjerne. Som begge typer hjul er vanligvis laget av noen form for aluminium, begge er ganske korrosjonsbestandig.
Vekt
p Som en tommelfingerregel, lettere hjul er foretrukket av brukere som er interessert i høy ytelse og den beste kvaliteten. Smidde felger er generelt lettere enn smidde felger og er sterkere på grunn av deres relative tetthet.
Produksjon

smidde felger er dyrere å produsere enn støpte felger. Den smiing prosessen krever avansert teknologi og utstyr for å skape den nødvendige mengde trykk. Metallstøping er enklere og krever mindre metall. Støping er foretrukket for masseproduksjon som det er billigere og gir mer produkt i en kortere tidsperiode. Casting krever også mindre og enklere vedlikehold på maskiner.
Egenskaper og fordeler

hjul har en fordel bare i forhold til kostnader. Produksjonsprosessen er billigere og endringer i design er relativt rask og enkel. Støpte felger er sterke nok til å være akseptabel for de fleste produsenter, og på grunn av sine kostnader fordel, er montert på fabrikken som originalt utstyr på de fleste biler. Smidd hjul, på den annen side, er lettere, sterkere og dyrere da deres støpte motstykker. På grunn av dette, skaperne av ultra-high-performance biler vanligvis velge smidde felger som originalt utstyr.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/rims/97834.html

Previous:
Next:

felger