Hva er en Cool Air Intake?

The kjølig luft inntak er en del av forbrenningsmotor i et kjøretøy som brukes til å senke temperaturen og øke kraft og drivstofføkonomi. De fleste luftinntak er laget av plast, metall, gummi eller komposittmateriale som kevlar, karbon-fiber eller glassfiber. De blir ofte brukt som en ettermarkedet alternativ å erstatte aksjen del at bilen er mest sannsynlig å komme med. Luftinntak

lager luftinntakssystemet inne de fleste biler gjør oksygen inn i motoren. Oksygen er en integrert del av forbrenning, en gnist kan ikke skje uten. Stock inntak er fulle av kamre og vendinger som dempe støyende lyden av luftinntak, men begrense luftstrømmen.
Cool Luftinntak

Enhver luftinntaket system som forsøker å introdusere mer oksygen inn i motoren og øke brennbarheten med Drivstoffet kan ganske enkelt fjerne mange av de innvendige kamre, gir en jevnere og kortere bane for luft og redusert luftmotstand. Men går en kald luft inntak systemet et skritt videre. Dimensjonert for å passe inne i motoren, gjør det kjølig luft inn fra utenfor varm motor bay. Fordi kald luft er faktisk tettere, mer oksygen inn i forbrenningskammeret og øke effektiviteten av motoren.

Fordeler

økt oksygentilførsel gir en mer effektiv gnist når den blander seg med brennstoffet inne i motoren. En mer effektiv motor kan gi mellom fem hestekrefter til 11 hestekrefter i ekstra muskler. Andre fordeler er bedre dreiemoment, gassrespons og drivstofføkonomi. Fordi motoren går kjøligere, kan luftinntaket redusere tretthet av motoren.
Ulemper

En kjøligere motor betyr også at isen er mer sannsynlig til å akkumuleres under vinter og at vann er mindre tilbøyelige til å fordampe når det er vått utenfor. Begge kan understreke motoren.

Ett poeng av aksjen luftinntak er å bidra til å dempe motorstøy, og en kjølig luft inntak vil øke motorstøy. Og fordi eieren er i hovedsak modifisere motoren, og legger kjølig luft inntak i noen tilfeller fører til at garantien.
Typer

En effektiv luft inntak er vanligvis bare en enkel luft boks, men det er mange typer. Noen inntak bruke et varmeskjold for å skille den fra resten inntaket i motoren og gir kjøligere luft. Andre er plassert direkte på fender veggen, isolere det videre. En luft omløpsventil kan holde vannet ute av inntaket ved omlegging luft gjennom det ytre membran når den fylles med vann.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97202.html

Previous:
Next:

interiør ettermarkedet alternativer