Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan du skal Roter Dekk

For å maksimere dekkets levetid, bør de være roteres regelmessig. Under normal kjøring, på utsiden av hjulene begynner å slites raskere enn den indre kanten av dekket. Rotere dekkene vil utjevne slitasje og hindre at hjulene måtte byttes ut oftere. Dekkene skal rulleres hvert 6000 til 7500 miles. Hvis du er usikker på når dekkene på bilen din skal roteres, sjekk med produsenten eller dekkprodusenten for retningslinjer. Du trenger
Floor jack
Jack står
hjulmutternøkkel
Momentnøkkel
Tire manometer
Vis flere instruksjoner
en

parkere bilen på et flatt, jevnt underlag. Løsne mutrene på alle fire hjul med en hjulmutternøkkel.
2

Løft bilen med gulvet jack og senk den ned en jack stå. Gjenta denne prosessen til alle fire hjørner av bilen støttes på bukker. Fullfør fjerne slepe nøtter og hjulene.
3

På bakhjulstrekk og firehjulstrekk biler som bruker samme størrelse dekk i alle fire hjørner, flytt venstre bakhjul og dekk til venstre foran, høyre bak til høyre foran, høyre foran til venstre bak og venstre foran til høyre bak.
4

På forhjulsdrevne biler flytte venstre forhjul og dekk til venstre bak, høyre foran til høyre bak, venstre bak til høyre foran og høyre bak til venstre foran.
5

På biler som bruker retningsbestemte dekk som har samme bredde i alle fire hjørner, flytt høyre bakhjul og dekket til høyre, rett foran til høyre bak, venstre bak til venstre foran til venstre foran til venstre bak.
6

På biler med bredere bakhjul, og flytte høyre bak til venstre bak, venstre bak til høyre bak, høyre foran til venstre foran og venstre foran til høyre foran.
7

Installer slepe nøtter og stram dem med hjulmutternøkkel. Senk bilen ut av jack stands. Trekk til hjulmutrene med momentnøkkel til produsentens anbefalte innstillinger, som vanligvis er rundt 90 fot-pounds. Sjekk lufttrykket i dekkene og juster etter behov for å få de riktige innstillingene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/102088.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold