Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Dekk Rotation Guide

Rutinemessig vedlikehold av bil er en viktig del av eierskapet erfaring. Forsømte biler som lider av utsatt vedlikehold bryte ned oftere, er verdt mindre penger enn godt vedlikeholdte biler og kan også bli utrygt å kjøre. Oljeskift, tune-ups, brems jobber og dekk vedlikehold bør alle utføres jevnlig. Vanlige rotasjon av bilens dekk sørger for at de varer så lenge som mulig før den må byttes ut. Eieren kan gjøre dette med riktig verktøy. Hvorfor Roter Dekk

Dekkrotasjon er en viktig del av å maksimere levetiden på bilens dekk. Som et kjøretøy er drevet rundt et hjørne, utenfor kanten av dekkene begynner å bære som dekket lener seg over litt i hjørnet. Over tid vil dette iført bli alvorlige nok til at dekkene må byttes. Ved å rotere dekkene foran til bak og til og med side til side, er dekket ledning jevnes ut og dekkene vil vare lenger. Forhjulene slites vanligvis raskere enn bakhjulene.
Ved å rotere Dekk

Generelt sett bør dekkene rulleres hvert 6000 til 7500 miles. Imidlertid kan dette antall kan variere avhengig av typen av kjøretøy og den type dekk som kjøretøyet bruker. Bilprodusenter og dekk produsenter har satt retningslinjer for roterende dekk. Hvis du er i tvil, ta kontakt med produsenten eller dekkprodusenten.

Nødvendig verktøy
p Hvis du bestemmer deg for å rotere dekkene selv, vil du trenge noen verktøy. Bruk en heavy-duty gulv jack å løfte bilen. De fleste biler og lastebiler kommer med en liten saks jack, men disse bør generelt bare brukes for nødhjelp som å endre en flat, siden de ikke er veldig tung plikt. Når bilen er hevet, fire bukker å støtte den. Du må støtte alle fire hjørner av bilen, siden du vil flytte alle fire hjul til forskjellige posisjoner. Bruk en hjulmutternøkkel å løsne slepe nøtter og en momentnøkkel til å trekke til mutrene til riktig innstilling. Etter å rotere dekkene, sjekk dekktrykket med et dekk trykkmåler og juster om nødvendig.
Roterende Dekk

På bak-og fire-hjulsdrevne kjøretøy med samme størrelse dekk, flytt venstre bak til venstre foran, høyre bak til høyre foran, høyre foran til venstre bak og venstre foran til høyre bak. På front-hjulsdrevne kjøretøy flytte venstre front til bakre venstre, høyre foran til høyre bak, høyre bak til venstre foran og venstre bak til høyre foran. På biler med retningsbestemte dekk som er samme størrelse i alle fire hjørner, flytte bakhjulene til fronten og den fremre til bakre på samme side av kjøretøyet. Hvis bakhjulene er bredere enn frontene og ikke retningsbestemt, bytter foran og bak dekk side til side. Installere slepe nøtter og stram dem. Senk bilen til bakken. Trekk til hjulmutrene til riktig innstilling, vanligvis rundt 90 fot-pounds.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/102089.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold