Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Hvordan er Diesel Fuel Made From Crude Oil?

Diesel er en av mange stoffer raffinert fra råolje. Diesel er mye brukt i transport, hvor det brensel lokomotiver, tunge lastebiler og anleggsmaskiner. Diesel Chief forskjeller fra bensin er at diesel er tyngre og har en høyere tenning temperatur. Crude Oil Chemistry

Råolje er en generell betegnelse for uraffinert flytende petroleum. Petroleum er ikke en enkel væske som vann, men er sammensatt av en blanding av mange forskjellige hydrokarbonmolekyler. Hydrokarboner er organiske molekyler som består av forskjellige arrangementer av karbon-, hydrogen-og oksygen-atomer, jo flere karbonatomer i et molekyl av "tyngre" det aktuelle hydrokarbon. Noen navn på hydrokarboner er kjent - metan, propan eller oktan - mens andre er mindre kjent, slik som heptan, isobutan eller toluen
produkter fra Crude Oil
De fleste petroleumsprodukter inneholder bare en eller to forskjellige hydrokarbonmolekyler. Som regel de lettere hydrokarboner - de med noen karbonatomer - er mest ønskelig. Lette produkter inkluderer bensin, diesel og parafin. Mellomliggende produkter omfatter smøreoljer, og tunge produkter er stoffer som asfalt og parafin. Disse stoffene er skilt fra hverandre gjennom raffineringsprosessen.
Raffinering av råolje

Hver hydrokarbonmolekylet har litt forskjellige fysiske egenskaper, inkludert kokepunktet. For å skille ut de produkter som for eksempel hydrokarboner i dieselolje, råolje er plassert i en forseglet beholder og brakt til kokepunktet for et spesifikt molekyl. Den "steam" som stiger opp fra den oppvarmede oljen fanges og avkjøles i en egen tank, en prosess som kalles fraksjonert destillasjon.
Blending Diesel Fuel

Diesel drivstoffet er en blanding av flere forskjellige hydrokarbonmolekyler. Når fôr bestander av individuelle hydrokarboner har blitt separert, de blir deretter saman i bestemte proporsjoner. Resultatet er rå dieselolje. Forhandlere deretter blande proprietære tilsetningsstoffer med diesel som er laget for å rense eller beskytte dieselmotorer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/134881.html

Previous:
Next:

diesel Fuel