Norge bil >> Biler >> brensel >> alternative drivstoff >> Content

Alternativer til bensin fueled kjøretøy

Mens bensin-drevne biler er mest vanlig over hele verden, er det en rekke av alternative drivstoff som kan benyttes. Fordelen for mange alternative drivstoff kjøretøyer er at de er mer miljøvennlige og noen ganger billigere å drive. Biodiesel

Biodiesel er laget av en rekke av avfall vegetabilske oljer. Den kan brukes i dieselmotorer med liten eller ingen motor modifikasjoner, avhengig av kjøretøyet.
Avfall vegetabilsk olje
p Med tillegg av en spesiell kit for å varme opp olje, kan dieselmotorer kjøre på 100 prosent vegetabilsk olje. Diesel er bare nødvendig ved motor oppstart og avslutning.
Electric

Under gassen mangel på 1970-tallet, likte elektriske biler som CitiCar noe popularitet. Men som gassprisene falt, så gjorde interesse. I løpet av sommeren 2008 da gasspriser treffe $ 4 per gallon i USA, var det fornyet interesse for elbiler, inkludert Zap Xebra.
Etanol

Etanol er oftest laget av mais og selges som E85, som er 85 prosent og 15 prosent etanol bensin. Bare enkelte biler kan trygt kjøre på E85.
Propan

Liquefied petroleum gas, eller propan, er et fossilt drivstoff tilgjengelig innenlands. Det brenner renere enn bensin og slipper ut færre klimagasser.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/alternative-fuels/134035.html

Previous:
Next:

alternative drivstoff