Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Vanlige årsaker til utblåsninger

utblåsninger er plutselige, høyt og uventet, og når en skjer, i løpet av sekunder kan du ende opp i en grøft eller en ulykke. Ifølge Michelin, er det ca 523 drepte og 23 000 ulykker per år på grunn av dekk utblåsninger. Flere vanlige årsaker til utblåsninger eksisterer, og den beste måten å beskytte deg er å minimere sjansene for å ha en. Se slitasje på dekkene dine, holde dem oppblåst på riktig trykk og sjekk for skader hvis du treffer en jettegryte eller rock. Unngå fortauskanter og sjekke dekkene for langsomme lekkasjer. Underinflation og Overinflation
Sjekk for punkteringer og chips i dekk gummi. p Hvis et dekk er underinflated tar mye fleksing sted i sideveggene, slik at de blir varme. Dette kan føre til en utblåsning eller tråkker separasjon, spesielt om sommeren hvis bilen kjører i høy hastighet på asfalterte veier. Hvis du pumpe dekkene til "de ser rett," sjansene er de overinflated. Bruk et dekk måle og kontrollere lufttrykk klistremerke på døren jamb for riktig trykk. For mye luft i et dekk øker grovheten på turen, og sårbarheten for skader hvis jettegryter eller fortauskanter er rammet.
Overbelastning
Dekk har en bæreevne.

Overbelastning er ofte et problem med henting lastebiler, SUV og varebiler som har tunge belastninger overgår dekk evne. Driving en overbelastet kjøretøyet er å be om trøbbel. Kontroller belastning kodet på siden av dekket og oppgradere til dekk med en høyere aldersgrense for å unngå utblåsninger.
Impact og veien farer
Høye hastigheter kan føre til utblåsninger .

De fleste bilister prøver å unngå rusk, steiner, spiker, trelast og jettegryter, men noen ganger er dette umulig. Resultatet kan bli en plutselig utblåsing, en langsom lekkasje eller skade som blir verre, endte i en utblåsning. Lavprofildekk er sårbare for skader på sideveggen fra å treffe fortauskanter eller jettegryter på grunn av den smale avstanden mellom slitebanen og felgen.
Høyhastighets
Dekk har en hastighet vurdering.

Non-speed karakter dekk drevet på vedvarende høye hastigheter er mer sannsynlig å blåse ut. Hvis det er varmt eller dekkene er utslitt, sjansene for en utblåsning er større. Speed ​​rangerte dekk har ekstra forsterkninger og kan spre varmen bedre enn vanlige dekk. Oppstå
strukturelle defekter og installasjon feil
Tire defekter under produksjonen.

Dårlig feste mellom slitebanen og belter oppstår under dekk produksjon, noe som resulterer i slitebanen separasjon og utblåsninger. Kontroller dekkene nøye, ser for buler, manglende biter av gummi og sprekker. Dårlig punktering reparasjon tillater fuktighet å trenge inn i slitebanen, nådde stålbeltene og forårsaker rust, noe som fører til at slitebanen løsner. Hvis dekkene er montert på en feil størrelse rim eller skadet under montering prosessen, en lekker rive resultater.
Alderen Dekk and Wear
Dekk over seks år bør byttes ut på grunn av deres alder.

Når mønsteret er slitt ned slik at slitasje barer er selv med omkringliggende slitebanen, bør dekket skiftes ut. Hvis hvite ledninger kan sees, er dekkets usikre og sannsynlig å blåse ut. Eksperter anbefaler utskifting av dekk som er seks år gammel, selv om de viser liten slitasje, på grunn av deres økte risiko for utblåsning. Eldre gummi blir hardere og mer sprø og mister elastisitet, mens de forsterkende ledninger inne i dekket svekke og forringes. Faren øker når bilen er overbelastet eller drevet ved høye hastigheter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148576.html

Previous:
Next:

driving tips