Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Vehicle Mass Vs. Sikkerhet

mange ulike faktorer tall i den totale sikkerheten av en gitt bærer. Disse inkluderer den valgfrie sikkerhetsutstyr, utvendig og innvendig dimensjoner, tyngdepunkt og totale massen. Rollen av masse i å bestemme kjøretøyets sikkerhet er kompleks og vanskelig å bedømme definitivt. Men massen spiller en viktig rolle i hvordan bilene fungerer og oppfører seg i krasj. Fysikk

I fysikk er masse mengden av materie som et objekt inneholder. Kjøretøy med mer masse veie mer enn mindre massive biler, men de kan være like store eller til og med mindre. Kjøretøy med mer masse generere større treghet, som krever mer friksjon (i form eller bremser) for å gjøre dem komme til en stopp. De har også formidle en kraftigere virkning i tilfelle en krasj enn en mindre massiv kjøretøy som kjører i samme hastighet ville.
Misforståelser

Troen på at biler med en større masse, eller større kjøretøy generelt, er selv er mindre trygg er i stor grad en misforståelse med lite vitenskapelig bevis for å støtte sin gyldighet. I virkelige situasjoner, en Monash University studie fant at andre faktorer, inklusive kjøreatferd og tilgjengeligheten av avanserte sikkerhetssystemer, bidrar mer til sikkerheten av en bil enn sin masse.
Statistikk

Ifølge Edmunds, konkluderte National Insurance Institute for Highway Safety i 2007 at mindre biler med mindre masse er mindre trygge på et statistisk nivå enn mer massive biler og lastebiler. Når det gjelder dødsfall per million registrerte biler, var den minst trygge bilklasse liten pickup lastebiler, med 104. Små biler ga en hastighet på 96 dødsfall per million, mens svært store sport-nyttekjøretøyer var ansvarlig for 47 dødsfall per million kjøretøyer og svært store biler 35 dødsfall per million.
Safety Ratings

Publisert sikkerhetsvurderinger kan være forvirrende for sjåfører sammenligne biler med ulike masser. For eksempel Stjernevurderingene administreres av National Insurance Institute for Highway Safety er bare nyttig når du sammenligner biler i samme størrelsesklasse. En fem-stjerners karakter kompakt er ikke nødvendigvis like sikker som en fem-stjerners SUV.
Driver Comfort

Førerkomforten spiller en viktig rolle i forebygging av ulykker. En sjåfør som er vant til en liten bil kan føle ubehag bak rattet på en stor lastebil, og dermed øke risikoen for en ulykke, selv om bilen i seg selv er ansett som mer trygg. Samtidig, mer massive biler ofte tilby en høyere sittestilling med et bredere syn på veien, noe som kan gi sjåførene en større sannsynlighet for å unngå en ulykke i første omgang.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146051.html

Previous:
Next:

driving Safety