Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Hvordan kjøre en Standard Transmission

Å kjøre en standard, eller manuell, er overføring svært forskjellig fra å kjøre et kjøretøy utstyrt med en automatisk girkasse. I stedet for girene blir flyttet for deg, sjåføren må bla gjennom dem manuelt. Standard overføring utstyrte biler generelt får bedre gass kjørelengde enn automatikken, på grunn av antall gir og deres forholdstall. Imidlertid kan det være mer vedlikehold for vanlige sendinger, for eksempel erstatte koblinger eller skift kabler med jevne mellomrom. Instruksjoner
en

Finn clutchpedalen. Et kjøretøy med en standard overføring har en ekstra pedal, som ligger til venstre på bremsepedalen, som driver koplingen selv. I sin naturlige, hevet stilling, er clutchen engasjert og vil tillate bilen til å gå fremover eller bakover. Når deprimert, blir frikoplingshendel å la bilen bli forskjøvet eller kysten eller inaktiv. Noen clutcher er hydraulisk og krever væske, mens andre er kabel drives og kan kreve noen justering fra tid til annen. Sjekk brukerhåndboken for å se hvilken type som er i bilen.
2

Finn shifter. Det er normalt i midtkonsollen, like ovenfor overføring tunnel hump. Mens clutchpedalen blir deprimert, girspaken kan sykle gjennom noen eller alle girene gitt i standard girkasse, inkludert revers. Skiftordninger og prosedyrer kan endre seg drastisk fra kjøretøy til kjøretøy. Skifteren er betjenes med høyre hånd, mens venstre fot engasjerer clutch. Normalt er skiftet mønster og tannhjul oppført på toppen av girkule, men ikke alltid. Det anbefales å bare ha hånden på girspaken når faktisk skiftende gjennom girene, og ikke å bruke det som en pause.
3

Practice akselererer fra en fullstendig stopp. Når starter fra en død stopp, vil motoren krever litt gass for å få RPM opp litt. Hvis det er en turteller i bilen, se at sporvidden mens du kople inn clutchen ved ulike turtall og legg merke til når de jevneste takeoffs oppstår. Samtidig som det gir motoren noe gass, sakte slipper clutchpedalen med girspaken i første-gear posisjon. Det krever øvelse, spesielt fra en stopp, men det blir mye lettere med tiden. Når bilen må flyttes mens den er i bevegelse, trykk ned kløtsjpedalen med venstre fot, ta foten av gassen, og velg det neste giret opp ved hjelp av girspaken. Når overføringen er i riktig gear, sakte la clutchpedalen å komme opp igjen, samtidig som det gir motoren litt gass.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145262.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning