Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Hvordan kjøre en manuell Gear på en Mazda RX-8

Mazda RX-8, en sport coupe, kommer i en tilgjengelig sekstrinns manuell girkasse. Kjøring med en manuell girkasse i RX-8 er lik andre manuelt drevne biler i at kjøringen krever mer konsentrasjon og innsats. Etter å ha fått en følelse for clutch og praktisere, vil du være klar til å kjøre denne Mazda på vei. Instruksjoner
tar av og Stoppe
en

Sit inne i RX-8 og justere setet slik at du kan trykke inn clutchen, som er den pedalen lengst til venstre, hele veien ned. Få en følelse for girspaken. RX-8 har seks gir og en revers, noe som er i øvre venstre side av girspaken.
2

Sett girspaken i nøytral ved å trekke girkule ut av gear og mot midten av girboksen. Trykk ned clutch med venstre fot og starte bilen. Hvis clutchen ikke trykkes helt ned, vil bilen ikke starter.
3

Løsne parkeringsbremsen mens bremsene med høyre fot.
4

Trykk clutchen helt ned med venstre fot og plassere bilen i enten første gir eller revers.
5

Bruk gasspedalen med høyre fot. RPM er bør være rundt 2000 på dette punktet, noe som er nok til å flytte RX-8 fra stillestående.
6

Permittere av clutch sakte mens søknad gasspedalen. Clutchplatene vil grep hverandre og føre til at bilen til å bevege seg fremover eller bakover avhengig av om bilen er i første gir eller revers.
7

Trykk clutchen ned og plassere utstyret tilbake til nøytral med girspaken. Slipper clutchen og bruke bremsene til å stoppe bilen.
Endre Gears
8

Trykk ned clutchen hele veien med venstre fot.

9

skifte gir ved å flytte girspaken enten opp eller ned til neste giret mens du ser på RPM. For eksempel etter første gir, er bytte inn andre giret når RPM-er på ca 4000 for økonomisk kjøring eller like før rev limiter rammet dersom racing. Den rev limiter er den røde markerte området på turtelleren der turtallet ikke skal gå inn.
10

slipper clutchen sakte når bilen er tilbake i gir.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145442.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning