Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Hva er en SUV?

The SUV, eller sport utility vehicle, er en truck-basert stasjonsvogn som er utstyrt med enten to-wheel eller firehjulstrekk. SUV har personbil egenskaper som bøtteseter, konsoll, tykke tepper og til og med valgfrie DVD-spillere i den bakre passasjer området. SUV er bygget på en light-duty pickup lastebil chassis for allsidighet og holdbarhet på og utenfor veien. Origins

SUV kan spore sine røtter til debut av General Motors 'Chevrolet Suburban i 1935 og sin søster, GMC Carryall. The Suburban og Carryall var lastebil-baserte stasjonsvogner designet for å frakte opptil åtte passasjerer. Disse tidlige SUV ble utviklet blant annet for å transportere skogsarbeidere og medlemmer av Civilian Conservation Corps til avsidesliggende områder
Postwar SUV

Den første etterkrigstidens SUV var 1946. - 65 Willys Jeep vogn. Willys vogn er designet og produsert spesielt som en familie stasjonsvogn. De Willys ble tilbudt i to-og fire-dørs modeller og satt på en 104,5-tommers akselavstand. Den ble erstattet av Jeep Wagoneer.
Land Rover

To år etter lanseringen av Willys Jeep vogn, begynte Land Rover produksjon i England. Det hadde alle egenskapene til Jeep robuste konstruksjon og var utstyrt med firehjulstrekk. Forskjellen mellom de to var at Land Rover er designet først som en all-terrain vehicle. Comfort kom i en fjern andre.
Evolution

Det moderne begrepet SUV begynte utvikling i 1960 med den økende populariteten til Wagoneer. Den Wagoneer, som fungerte som en mal for alle fremtidige SUVer, var den første luksus 4x4 familiebil med mange interiør personbil avtaler. Familier på landsbygda favoriserte det for sin evne til å navigere brolagt og ulendt terreng, samtidig som passasjerene komfortabel. Den Wagoneer ble gitt betydelig makt med en rekke V-8 motorer.
Marketing

Jeep Wagoneer kombinerte de tradisjonelle avtaler av en stasjonsvogn med robusthet av Land Rover. Og Jeep ønsket publikum å vite det. Jeep pioner i markedsføring av SUV ved å fortelle forstads familier som sin robuste vogn passer alle familiens behov. Det var en markedsføring teknikk etterlignet senere av Ford for sin Explorer SUV.
Crowded felt

På 1970-tallet ble den SUV-feltet overfylt. Jeep og Land Rover var lederne. Følgere inkludert den internasjonale Travelall, International Scout, Ford Bronco, Chevrolet Blazer, GMC Jimmy, Toyota Land Cruiser og Range Rover.
Endre demografiske

Ved 1980-tallet, hadde lastebiler lenge vært den andre familiens bil, men var ikke praktiske familiebiler. SUV var svaret som en minivan og stasjonsvogn erstatning med lastebil kvaliteter. SUV gitt alle fordelene med en maskulin, stor og tøff bil med fasilitetene til en luksusbil. I 2004 var mer enn 4,5 millioner SUVer på veien. Men som bensin prisene begynte å klatre på midten av 2000-tallet, falt SUVer i unåde. Jo mer økonomisk crossover kjøretøy, basert på en passasjer-bil chassis, ble populær for sine SUV utseende, all-wheel drive, jevnere kjøring og høy bakkeklaring.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145228.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning