Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Typer Truck transmisjoner og deres forskjeller

På et tidspunkt brukte alle store lastebiler sendinger stammer fra gården traktorer. Dette gjorde fornuft tiår siden, da de som kjører tunge dumpere hadde ofte landbruksområde og hadde masse praksis opererer manuelle girkasser. I dag har transportbransjen kommer til å omfavne de fra alle samfunnslag, som har hatt en rekke overraskende fordeler. Manuelle girkasser
p Det er en feilaktig antakelse om at en tung lastebil overføring er rett og slett en overdimensjonert versjon av de som finnes i biler. Mens operatørselskapene prinsippet er det samme, tung lastebil sendinger ofte klare seg uten synchronizers som lette skiftende i biler. Disse glidebryteren-gears passe mellom utstyr settene i en girkasse og gjør at sjåføren kan gire uten perfekt matchende turtall. Disse sendingene krever mye praksis å bruke riktig.

Manuell lastebil overføring har også en egen, pneumatisk styrt, to-trinns girkasse innebygd, som kontrollerer høye og lave frekvenser. På de fleste sendinger, vil driveren starter i lav rekkevidde og skifte gjennom alle de overføring tannhjul før engasjerende de høye tonene. På andre, må området kontroll brukes mellom gear-skift. Skiftet mønster på disse sendingene går noe sånt som: første gear (lav), første gear (høy), andre gir (lav), andre gir (høy), etc.
Automatiserte Bruksanvisninger

En automatisert manuell (feilaktig kalt en "automatisk" av mange drivere) er internt identisk med en standard manuell girkasse, men bruker en datastyrt serie servoer for å eliminere behovet for manuell giring. Den enkleste måten å forstå hvordan en automatisert manuell fungerer er å forestille seg at det er en robot sitter i passasjersetet skiftende for deg.

Fordi de alltid skifte til riktig RPM og aldri slipe tannhjul, automatiserte manualer har en rekke fordeler fremfor en standard manuell. Økt brukervennlighet, lengre levetid for transmisjonen, bedre drivstofføkonomi og økt akselerasjon er alle å bli forventet fra en automatisert girkasse.
Planetary-Gear Automatic

Dette er overføring at folk flest tenker på når de hører ordet "automatisk", og er den typen som finnes i de fleste biler. Planetary-Gear Automatisering (PGAs) er ikke vanligvis brukes i tunge kjøretøy applikasjoner. Dette skyldes først og fremst det faktum at PGAs stole på en serie med hydraulisk styrte clutcher å overføre makten, clutcher som er utsatt for glidning og tilbyr ikke positivt engasjement av en standard girkasse. Dette er livsviktig for lastebiler fordi de er avhengige av motorens mottrykk å trygt ned åser. Dersom overføring interne klørne begynner å slure, mens en lastebil kommer nedoverbakke, kan det begynne å akselerere ukontrollert med tyngdekraften. Denne farlige tilstanden kalles en "løpsk" og er ansvarlig for titalls (om ikke hundrevis) av dødsfall i året.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140680.html

Previous:
Next:

Trucks