Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Informasjon om 6BT Cummins dieselmotorer

Cummins er en av verdens største dieselmotor-produsenter, og dets produkter brukes for båter, lastebiler og kraft. Cummins 6BT ble kjent som den første "truck" dieselmotor som skal installeres i en pickup lastebil. Interessante fakta skille 6BT fra andre diesel konkurrenter. Funksjon

6BT betegnelse gir informasjon om motorens detaljer. Den "6" indikerer seks sylindere. Cummins bruker bokstaver for å indikere forskjellige motorstørrelser: A, B, C, L og M. "B"-serie-motorer har et volum på omtrent en liter pr sylinder. "T" betegner en turboladet motor. Sett det sammen, og 6BT er en 6-sylindret, turboladet dieselmotor fortrenge 5,9 liter.
Historie

6BT var et samarbeid mellom Cummins og sak Corp . å utvikle en dieselmotor for Tilfelle landbruks-og anleggsmaskiner. Motoren ble først brukt i sak utstyr i 1984. I 1989 valgte Chrysler Corp B-serien som en motor alternativ for Dodge Ram heavy-duty pickup. Den "12-ventil" Cummins, som det også kalles, var svært populært med lastebil entusiaster. I 1998 ble 6BT erstattet med 24-ventilers B-serien Cummins, utpekt ISB.
Betydning

6BT endret måten pickup eiere sett dieselmotorer. Cummins motor er designet med ekstrem holdbarhet, som alle tung lastebil motorer. Den seks-sylindret utforming er mindre kostbare å vedlikeholde og lettere å betjene. Cummins hadde en levetid på 400 000 miles, og mange Dodge Ram eiere overskredet langt som med sine lastebiler. Dodge var den siste av de store 3 lastebilprodusenter å tilby en dieselmotor, men deres valg av Cummins 6BT tvunget General Motors og Ford for å rykke ut i årevis for å finne en konkurransedyktig motor.
Vurderinger

6BT har et volum på 359 kubikk inches eller 5,9 liter. Designet inkluderer to ventiler per sylinder, direkte innsprøytning og turbo-lading. Den første 6BT i Dodge produserte 160 hk og 400 lb-ft dreiemoment. I 1994 økte kraften til 175 hp/420 dreiemoment, og 1996 så kraften bumped til 215 hk og 440 lb-ft. Motoren rommer 11 liter olje.
Potential

Mer enn 10 år etter at den sist ble installert i en ny Dodge pickup, forblir 6BT populære og brukes som en erstatning motor i alle typer kjøretøy og båter. Motorens holdbarhet og bredt spekter av ettermarkedet ytelse alternativer tillate entusiaster å gjenoppbygge 6BTs med høy hestekrefter og masse trekkraft.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140591.html

Previous:
Next:

Trucks