Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hva er forskjellige klasser av Lastebiler?

Lastebil klassifikasjoner faller i åtte typer, eller klasser, alt fra lys-lastebiler, som den kompakte Toyota Tacoma, til Kenworth og internasjonale traktor-tilhenger rigger for langtransport arbeid. De mest vanlige lastebiler på veien er Klasse 1 til 3, og brukes enten for lys arbeidskraft eller persontransport. Historie

Siden starten av standard lastebil, har nyttelast kapasiteter blitt rangert på ½ ton, ¾ ton, 1 tonn og utover. Men over flere tiår kapasitet har økt, rendering betegnelsene unøyaktig. The US Department of Transportation og Federal Highway Administration etablert standarder for å klassifisere lastebiler for sikkerhet og regulering formål.
Betydning

Hver klassifisering setter konkrete krav til kjøretøy, for eksempel krever bare en standard førerkort å drive Klasse 1 til 6 biler, mens klasse 7 og 8 lastebiler krever spesielle ferdigheter og en kommersiell førerkort.
Funksjon

Hver klasse av lastebil bestemmer hvor mye kjøretøy registrering avgifter og skatter er brukt til eieren, og høyere kategorier plassere spesifikk inspeksjon og sikkerhetsstandarder på heavy-duty modeller.
Størrelse

En Ford Ranger pickup er utpekt en klasse 1 fordi den veier mindre enn 6000 kg., mens Ford F-250, som veier mellom 6000 og 10000 kg., kommer under klasse 2 betegnelse.

Typer

Diesel-drevne Freightliner, hvit og International lastebiler vanligvis opererer i klasse 8 kategori og har en cab-over-motor semi-trailer konfigurasjon for langdistanse haling.

Identification

Detaljer om nyttelast på en lastebil kan bli funnet på en stålplate klinket på innsiden førersiden dørstolpen.
Effects

Mange deler av USA begrense viss klassifisering av lastebiler til bestemte ruter, med klasse 7 og 8 biler ikke er tillatt på bestemte ruter i urbane områder, mens klasse 1 til 6 biler ikke kan tillates i spesielle highway kjørefelt satt til side for større kjøretøy.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140451.html

Previous:
Next:

Trucks