Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Typer lastebil Motorer og deres forskjeller

Det er over et dusin forskjellige typer dieselmotorer som brukes i over-the-road lastebiler i dag, og hver har en følgende av sine egne. Motortype foretrukket av en enkelt sjåfør har minst like mye å gjøre merkevaren lojalitet som ytelse, drivstoff, kostnader, vedlikehold eller andre aspekter av sitt design. Detroit Series 60

Detroit Diesel ble dannet i 1937 av GM, slik at selskapet har god erfaring i å designe og bygge motorer. Serien 60 motoren er en overliggende kamaksel Inline-6 ​​motor, og er en av de vanligste på veien. D60 er en ganske pålitelig motor kjent for sin gassrespons, rene utslipp, fleksibelt dreiemoment og høy RPM hestekrefter. Drivstofføkonomi er ikke den største på veien, men motorens andre dyder gjør det til et populært valg for store flåter og eier-operatører.
CAT Diesel

Few andre produsenter har proveniens av Caterpillar. CAT fikk sin start sent på 19-tallet produsere dampdrevne traktorer, og forgrenet seg derfra til industrielle applikasjoner som bulldosere og anleggsmaskiner. CAT populære N-serien motorer er dyrt, tung og mangler høy RPM kraften i noen andre, men bære på selskapets industrielle arven ved å tilby massive lave RPM dreiemoment og tank-lignende pålitelighet. Disse motorene er å foretrekke for dem som kjører i fjellområder, hvor bratte bakker og tung last nødvendiggjøre en motor med denne typen grynt. For tung hale i ekstreme forhold, mange eiere er enige om at det rett og slett ingen erstatning for en CAT.
Cummins
p Hvis det noen gang var noe slikt som en "corporate motor", da Cummins er det. Billig å kjøpe og svært lang levetid når de er riktig vedlikeholdt, tilbyr Cummins god drivstofføkonomi på bekostning av noe strøm. Det er ikke som om Cummins mangler hestekrefter, men dens iboende design betyr at høy effekt nivåer bare komme ved å ofre noe av sin drivstofføkonomi. Dette gjør Cummins ideelt for mindre companyies som ikke har råd dyrere ny Detroit eller CAT motorene. Vokt dere for å kjøpe brukt, men, det Cummins er sterkt avhengig av rutinemessig vedlikehold, slik at eventuelle kostnader fordeler det kan ha vil forsvinne snart etter at garantien utløper
Volvo

. Blant Volvos datterselskaper er Mack, Renault og Nissan Diesel. Volvo familie av motorer best kan betraktes som "anti-CAT", som de opprinnelig ble utviklet for bruk i Europa, hvor hastigheten er elektronisk begrenset til 56 mph. Som sådan, Volvo familie av motorer ofre all kraft og dreiemoment i navnet på drivstofføkonomi. Mens utslippene, pålitelighet og drivstofføkonomi er utmerket, er denne motoren best egnet for light-duty applikasjoner (som busser og last lastebiler) i relativt flate områder der dreiemomentet ikke er nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140785.html

Previous:
Next:

Trucks