Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Typer av bakhjulsopphenget

Auto suspensjon har blitt satt på plass for å sikre optimal kjørekomfort siden begynnelsen av bilen over et århundre siden. Teknologien har kommet langt i denne tiden, og mange vellykkede versjoner har blitt testet og brukt. Blant disse konfigurasjonene, to typer fortsatt å være den mest effektive og brukes i omtrent alle biler og lastebiler på veien i dag. Typer

I en verden av automotive suspensjon, er det bare to hovedtyper av bakhjulsopphenget konfigurasjoner som brukes i biler i dag: solid aksel og uavhengig fjæring. Den solide aksel er den eldste av de to typene og, som navnet antyder, er sammensatt av en rett, solid aksel som strekker seg fra hjul til hjul. Den nyere, uavhengig fjæring er et produkt av siste halvdel av det 20. århundre, og i stedet for å ha én enkelt komponent feste på bakhjulene, er to aksler brukes til å gi hjulene uavhengig bevegelse.
Applications

Solid bakaksler har vært brukt siden begynnelsen av bilen opp til biler produsert i dag. De pleide å være installert på alle kjøretøy som er laget, er de nå mest sett på lastebiler og noen front-drive biler. Uavhengig bakhjulsoppheng ble opprinnelig utviklet for personbiler, og selv om disse bilene fortsette å være de primære brukerne av denne suspensjonen typen, noen SUVer nå utstyrt med uavhengig bakhjulsoppheng.
Resultatutvikling

Solid Bakakselfjæring åpner for en stor mengde fjæringsvei (beløpet suspensjonen er lov til å bevege seg opp og ned), og derfor er ofte foretrukket for off-road kjøretøyer. Uavhengig bakhjulsoppheng har blitt innstilt og utviklet for å fungere best i veiforhold. Denne konfigurasjonen har vist seg å være det beste valget for ytelse biler som sportsbiler og luksuriøse touring biler.
Fordeler

solid bakakselen er en grunnleggende type fjæring og , på grunn av at ikke krever et stort antall komponenter. Den grunnleggende konfigurasjonen gir et system som ikke er utsatt for brudd, og hvis den gjør det, ikke vil kreve omfattende reparasjonsarbeid. Når uavhengig bakhjulsoppheng brukes i en bil, kan det gi en mye mer komfortabel kjøring og bedre kjøreegenskaper enn solide aksler.
Andre typer

Air- ride suspensjon er en relativt ny suspensjon teknologi. Dette system er sammensatt av store kollisjonsputer som kan blåses opp og tømmes for luft (manuelt eller automatisk) for å justere kjørekomforten av kjøretøyet. Dette ble først utviklet for bruk i kommersiell lastebil applikasjoner, men har funnet sin vei til bruk i luksus og tilpassede biler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112368.html

Previous:
Next:

andre Autos