Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

Om Automobile Invention

Bilen er kanskje den mest betydningsfulle oppfinnelse i amerikansk kultur. Med det var folk og gods i stand til å bli transportert over store avstander med tidligere uhørt av hastigheter. Selv om bilen kan betraktes som et 20. århundre oppfinnelse, sine røtter faktisk gå tilbake flere århundrer, og inkluderer noen av de mest kjente navnene i vitenskap og engineering. Historie

Ideen om en selvgående maskin for å transportere mennesker og gods har vært en fantasi for menneskeheten minst siden det 15. århundre da Leonardo Da Vinci først skissert noen ideer for mekanisk transport. Dessverre var det ingen motorer eller mekaniske hjelpemidler for å drive dem, så de forble et fly av fancy for mange mennesker inntil det 18. århundre.

I 1769 Nicolas-Joseph Cugnot oppfant en dampdrevet militær "traktor" for den franske hæren. Dessverre var dens mekanismer tungvint, og det var ekstremt treg (ca 2,5 miles per time) sammenlignet med hest og vogn på den tiden. Dampmaskiner ble senere erstattet av elektrisk drevne biler. I 1830 oppfant en skotsk oppfinner ved navn Robert Anderson en grov batteridrevet bil. Gjennom siste halvdel av det 19. århundre, ble damp (som hadde en tendens til å være tungvint og farlig) langsomt erstattes av elektrisk-drevne biler med bredden av batterier for å gi strøm. Disse bilene vil senere bli erstattet av en enda mer kraftfull og effektiv hjelp av makt:. Forbrenningsmotor gjennom bensin
Internal Combustion

Karl Friedrich Benz, en tysk oppfinner, patenterte den første forbrenningsmotor som kjørte på bensin i 1886. Ved 1889 hadde han slått seg sammen med Gottlieb Daimler til å produsere den første bilen. Disse tidlige biler var vanligvis håndlaget med hver del gjort individuelt av ulike håndverkere, inkludert klokke beslutningstakere, smeder og snekkere. Produksjonen av tidlige biler var dyrt, noe som gjør biler inn i en slags leketøy for de rike og inaktiv. Det var ikke før Henry Ford anvendt samlebåndet produksjonsprosesser til produksjon av bilen at bilene ville blitt rimelig og vanlig.
Samlebåndet

Ransome Eli Olds, etter hvem Oldsmobile ble kalt, var den første bilprodusenten som gjelder samlebåndet teknikker til noen av aspektene ved bilproduksjon. Senere søkte Henry Ford samlebåndet teknikker til alle aspekter av bilproduksjon, noe som resulterer i lavere priser for sine kjøretøyer som tillot Henry Ford, og Ford merkenavn, til å bli en av de mest gjenkjennelige bilprodusenter i verden. I 1913 var Fords "Model T" produksjonssyklus så effektivt at det kunne slå ut en fungerende, klar til bruk bilen i 93 minutter.
Pris

Før Henry Ford begjært og hell veltet patentet av George B. Seldon ble bilprodusenter pålagt å betale royalties til Seldon. Seldon, et patent advokat fra New York City, hadde innlevert en patent for en "road motor" i 1895, men på grunn av lovene i tid, patentet var back-datert til 1877. Seldon hadde aldri bygget motoren han patentert og ordlyden var så vage at alle amerikanske bilprodusenter måtte betale ham royalties for alle slags motor de satt i sine biler. Henry Ford nektet å betale Seldon sin kongelige og ble saksøkt i 1904. Saken ble avgjort når Seldon ble beordret til å gjøre sin motor design og den resulterende kjøretøyet var ubrukelige, og dermed velt hans patent. Alle bilprodusenter der dermed frigjort fra å betale royalty og kunne selge sine biler for betydelig mindre enn før suit.Additionally ble Fords samlebånd prosess vedtatt av alle amerikanske bilprodusenter, men i hele 1910 og 1920-tallet, var Model T Ford billigste, mest solgte bilen i Amerika, totalt 15 millioner solgte av 1927. Ford setter pris på hans bil basert på lønnen til sine arbeidere (som var også noen av de høyest betalte i bransjen), å sette prisen på en Model T til tre måneders lønn, slik at hans egne arbeidere for å spare nok penger til kjøpe selve produktet de jobber på.
Potential

I siste tiår av det 20. århundre ble avhengighet av utenlandsk olje (som bensin er gjort) smertelig åpenbart. Oljen embargo av 1970-tallet nesten lammet landet og startet jakten på mer effektive biler som ikke ville avhengige av olje. Selv om oppladbare elektriske biler av 1980-tallet og 1990-tallet var upraktisk og upopulære, viste det advent av "hybrid" motor av japanske bilprodusentene Toyota og Honda å være populær på begynnelsen av 2000-tallet. "Hybrid"-teknologi gifter en liten, effektiv forbrenningsmotor til en liten, effektiv elektrisk motor som lagrer energi i en serie batterier. Resultatet er drivstoffeffektivitet langt i overkant av standard forbrenningsmotorer, lavere utslipp og økt uavhengighet fra utenlandsk olje. Siden begynnelsen av det 21. århundre, har det vært økende bruk av "hybrid"-motor i alle typer personlige biler og offentlig transport, selv om antall hybridbiler på veien er mye mindre enn rent forbrenningsmotoren kjøretøyer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/111979.html

Previous:
Next:

andre Autos