Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan justere ventilene på en Suzuki 800 Volusia

Til tross for sin uvanlige navn, fylt Volusia rollen som en 800 cc oppføring i Suzukis Intruder V-twin cruiser serien mellom 2001 og 2004. Mens Volusia delte mye av sin styling med sine amerikansk-bygget kolleger, gjorde Volusia er mindre vekst og væskekjølt motor det attraktivt for rytteren som ønsket å tilbringe mer tid ridning, og mindre tid arbeider på sykkelen sin. Likevel krever motorens ventil tog en inspeksjon og justering hver 7500 miles. Ikke la den tilsynelatende kompleksitet av jobben skremme deg av, utstyrt med et lite utvalg av verktøy, bør du være i stand til å ikke bare sjekke, men også justere, ventilene. Du trenger
Allen-head socket satt
Ratchet
Socket satt
Flat skrutrekker
Fastnøkkel sett
Momentnøkkel
Show More Instruksjoner
en

Park motorsykkelen på sin side stå og la den avkjøles helt. Fjern bolten på baksiden av passasjersetet, ved hjelp av en skralle og en unbrako-hode-kontakt. Løft bak passasjersetet opp og trekk den bort fra rytteren sete. Fjern de to boltene som fester passasjeren grab stroppen til bakskjermen, og dette vil frigjøre rytterens sete fra fender. Løft baksiden av rytterens sete opp og bort fra motorsykkelen
2

Lås opp venstre ramme deksel -. Plastdekselet som ligger rett under rytterens sete rails - bruke tenningsnøkkelen. Fjern boltene som fester rammen til høyre dekselet, ved hjelp av en Allen-head socket. Fjern de to boltene fra forsiden av speedometeret bolig, og den enkelt bolt i husets underdel, ved hjelp av en Allen-hode-kontakt. Løft speedometer ut av drivstofftanken og tar ut speedometer ledningsnett. Sett speedometer til side. Fjern bolten fra bunnen av tanken, ved hjelp av en stikkontakt. Brukeren løfte tanken oppover og trekke ut drivstoffmåler kabelbunt og drivstoff slange fra bunnen av tanken. Trekk drivstofftanken mot baksiden av motorsykkelen og sett det til side.
3

Fjern rektangulær ventil inspeksjonsdekslene fra toppen av begge motoren sylindere, ved hjelp av en Allen-head socket. Vri tennpluggen caps en kvart omdreining, trekk deretter caps ut av tennpluggene. Fjern tennpluggene med en Plugghetter.
4

Skru runde timing inspeksjon pluggen fra foran til venstre veivhusdekselet, samt generator pluggen på siden av dekselet ved hjelp av en Allen- hodet dekke. Plasser en socket og skralle over svinghjul mutter, synlig gjennom generatoren plug-porten, og observere timing inspeksjon port. Drei svinghjulet mutteren med urviseren til din føler motstand og FT mark er justert i sentrum av tidspunktet inspeksjonen port. Dette vil tempoet foran sylinderen ved øvre dødpunkt i sin kompresjonsslag
5

Mål klaringen mellom den fremre sylinder inntak ventil -. Ventilen nærmest forgasseren mellom sylindrene - og rocker arm justering skruen, med en tykkelse. Det bør være mellom 0,003 til 0,005 tomme klaring mellom ventilen og skru. Mål avstanden mellom utløpsventilen, som ligger på motsatt side av motorsylinderen. Eksos ventil klaringen skal måle mellom 0,007 til 0,009 tommer. Gå til trinn 7, hvis de begge ventilene er innenfor spesifikasjonen.
6

Hold ventilen stødig med en flat skrutrekker, deretter løsne låsemutteren med en fastnøkkel, hvis en ventil er ut av spesifikasjonen. Vri justeringsskruen med klokken for å redusere clearance, eller mot klokken for å øke clearance. Når riktig innstilt, bør du være i stand til å skyve tykkelse mellom ventilen og justeringsskruen med en liten luftmotstand. Hold justeringsskruen jevn og tett stramme låsemutteren.
7

Roter svinghjulet mutteren med urviseren en full ett-og-et-kvartalet blir å bringe den bakre sylinder til TDC i sin komprimering strøk. En RT-merket vil bli justert langs midten av tidspunktet inspeksjonsåpning. Kontroller og juster den bakre sylinder innsug og eksos ventil klaringer, som skissert trinn 5 og 6.
8

Sett ventilen inspeksjonsdeksler og stram skruene i dekslet til 7,6 fot-pounds, med en momentnøkkel. Skru tennpluggene på plass og stram dem til 18 fot-pounds. Skyv tennplugg caps på plass. Skru timing inspeksjon og generator kobles tett på plass.
9

Skyv fronten av tanken på gummitappene bak forgaffel, plugg i bensinmåler kontakten. Skyv drivstoff slangen på drivstoff ventil i bunnen av tanken, senk deretter tanken på motorsykkelens ramme. Skru tank bolt tett på plass. Plugg inn speedometer sele, så tett stram speedometer husboltene. Installere rammen deksler og seter. Stram sete bolter til 7,6 fot-pounds.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111809.html

Previous:
Next:

motorsykler