Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Motorsykkel Frame Design & Physics

En erfaren motorsyklist med en historie fri for sykehusbesøk kan ha fått en forståelse av fysikk som overgår ethvert klasserom opplysning. Avansert ramme design blir iverksatt for å tillate en slik rytter noen myndighet, selv på svært randen av katastrofe. De normalt velvillig effekten av tyngdekraften, for eksempel unngås eller circumnavigated av skeptisk rytter, og rammer er tilpasset for å støtte dette arbeidet. Vellykket ramme design benytter sentrifugal-og gyroscopic dynamikk til full nytte, mens dempe eller lindre motsatte virkninger av de samme kreftene. Lovene som styrer fysikken er viktigste faktorene i motorsykkel ramme design. De Skinny

Tidlige motorsykler var virkelig litt mer enn motoriserte sykler. Rammekonstruksjon virket en sekundær bekymring til motor utvikling, men snart viste seg grunnleggende for sikker bruk nyoppdagede hestekrefter. Dagene med høye, tynne rammer og hjul skulle bli kortvarig, som motorsykkel hastigheter forbedret. Bredere og langstrakt styret hjulpet forhjulet utnytte for rytteren, men tyngdepunktet holdt for høy i primitive ramme design. Økt drivstoff lagertank størrelse innkvartert kraftigere motorer, og lagt kjøreområdet, men forverret gravitasjonskrefter. Sittehøyde og hjul diameter ble redusert for å kompensere, men disse rettsmidler forsterket andre dynamikk som hindret mer positiv kontroll.
Springs Forward
Teleskopgaffel tillate støtdemping med minimal selvfølgelig utslag.

Noen vil si å absorbere eller avlede støt og slag på forhjulet var nødvendig for å motvirke villfaren gyroskopiske effekter som kan tilfeldig endre kjøreretningen. Springs installert på forgaffelen av rammen, i ulike moter, var ment å redusere misdirections forårsaket av veibanen uregelmessigheter. Ramme gaffel vinkler, kjent som "rake", økte caster effekten av forhjulet å stabilisere lineær stabilitet. Tilpasningene bød kun moderate forbedringer, som flexing handlingen stadig endret ramme geometri med fremre og bakre bevegelser, hindrer kurven navigasjon. Rammene av denne epoken tilbød ingen bakhjulsfjæringen i det hele tatt, og litt magre sete fjærer var den eneste trøst gis av disse "hard-tails".
Raking It In

caster effekt på forhjulet av en motorsykkel er utvidet, eller minimert ved raken, eller vinkelen på forgaffel. Overdrevne rake vinkler, som de sett på tilpassede helikoptre, øker lineært stabilitet på glatte overflater, men har ingen fordel i svinger eller brå kursendringer ofte søkes i mer krevende forhold. Teleskopgafler tillate vertikale hjulet bevegelser uten å endre ramme geometri, mens absorbere sjokk. Kontroll forsterkes av konsistensen av helningsvinkel, og bruken av sving-armene på bakhjulet. Armene utvide og pivot fra en sentral ramme beliggenhet, og fester seg til bakakselen. Rammen holdes over svingearmen av en fjær som er dempet av hydrauliske støtdempere. Støtdemperne er vanligvis plassert inne i coiled springs, som er utformet for å utfylle vår priser i gaffel.
Frem og tilbake

Mens bakhjulsopphenget design fortsette å utvikle seg ved bruk av utvidet, eller ensidig swing armene, det store flertallet av ramme design er avhengige av teleskopiske gafler for forstilling. Ambisiøs og eksotisk design eksperimentere med alternativer, som bommer og modifiserte svinge armene, men mer konvensjonelle designelementer forbedring metoder er fokusert på masse sentralisering. Box-lignende hul rammekonstruksjoner blir noen ganger brukt til drivstoff og olje lagring, for å senke plasseringen av de tungtveiende væsker. Motorer ligger under og frem av typiske områder, i noen modeller, og er innlemmet i strukturen som stressede ramme medlemmer. Eksos system komponentene er kompakt plassert i mellom hjulene, til sentrum og lavere at lasten. Etter at alle design innovasjoner gjort i det siste århundret, synes det tyngdepunktet er fremdeles i sentrum for oppmerksomheten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111808.html

Previous:
Next:

motorsykler