Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Broken Clutch plate på en Yamaha WR400F

The WR400F var en 396 cc firetakts off-road motorsykkel produsert av Yamaha mellom 1998 og 2000. I sterk kontrast til den YZ400F cross racer-motstykke ble WR400F beregnet for bruk på stier og krevde en mindre enn rase tempo fokus som tillot sine ryttere å reise ulendt terreng på deres fritid. Som de fleste motorsykler, brukte WR en våt-type clutch, som nedsenket en bunke med friksjon-generering plater i motorens olje forsyning. Konstant bruk av clutchen for å forhandle steinete terreng kunne til slutt bære clutch plater. Ekstreme situasjoner, derimot, kan føre til en plate å bryte i stykker og forurense motorolje, som alle kan alvorlig skade motoren. Fjerne clutch plater og forurenset olje umiddelbart kunne forhindre fremtidige skader og få WR tilbake på stien. Du trenger
Tjenesten stå
Tenger
Metric unbrakonøkkel satt
Drensvannsoppsamler
Ratchet
Metric socket sett
Butikk håndklær
Momentnøkkel
Oil filter
SAE 20W-40 motorsykkel-grade motorolje
Metric fastnøkkel satt
lommelykt
Ekstern snap ring tang
Vernier caliper
Clutch fjærer
Clutch plater
Snap ring
Cotter pins
Vis flere instruksjoner
444-568
en

Velg et nivå arbeidsplass. Parker WR400F på sin side stå, eller montere den på en tjeneste stativ hvis du foretrekker å støtte motorsykkelen i oppreist, vertikal posisjon. La motoren avkjøles i minst en time.
2

Fjern låsepinner fra endene av den bakre bremsepedalen pivot bolt og den bakre bremsepedalen trepunkt, plassert på høyre side av WR400F med en tang. Skyv sammenhengen dreiepinne ut fra baksiden av bremsepedalen. Skru av bremsepedalen leddbolten, ved hjelp av en umbraconøkkel. Trekk det bakre bremsepedalen bort fra rammen.
3

Skru av tanklokket fra toppen av WR400F er ramme, mellom forgaffelen klemme og gasstanken. Hold et avløp pan nær oljetanken drain bolt på venstre side av styre-pivot, plassert foran på venstre side av bensintanken. Fjern drain bolt, ved hjelp av en skralle og en stikkontakt, og la oljetanken til å renne til en lys drypp. Tørk bort eventuelt oljesøl med en klut, og skru pluggen på plass for hånd. Stram oljetanken drain bolt til 17 fot-pounds, med en momentnøkkel.
4

Flytt renne pannen under motoren. Fjern veivhuset bunnpluggen, som ligger i hull i midten av motoren friksjonsplaten, ved hjelp av en skralle og en stikkontakt. Let veivhuset avløpet inntil oljestrømmen reduseres til en lys drypp. Tørk bort eventuelle gjenværende olje, og skru pluggen på plass for hånd. Stram pluggen til 15 fot-pounds. Inspisere olje for rusk eller deler av den ødelagte clutch plate.
5

Skru den nedre bolten fra oljefilteret dekselet på høyre side av motoren, som ligger like over høyre veivhusdekselet, ved hjelp av en unbrakonøkkel. Fange noe olje igjen i oljefilterdekselet med avløpet pannen, tørk bort den gjenværende oljen. Skru ut de to gjenværende boltene, og trekk oljefilterdekselet og oljefilter av motoren.
6

Coat det nye oljefilteret O-ringer med SAE 20W-40 motorsykkel-grade motorolje, og skyv filteret inn i motoren. Reinstallere oljefilteret og stram boltene til 7,2 fot-pounds.
7

Løsne clutch kabel adjuster låsemutter, som ligger på kabelen holder over den venstre veivhusdekselet, ved hjelp av en fastnøkkel . Slå kabelen adjuster klokken til den sitter mot kabelen holderen og trekk kabelen enden ut av utløserlager arm over venstre veivhusdekselet.
8

Fjern høyre veivhusdekselet og pakningen fra motoren , med en skralle og en stikkontakt. Inspisere høyre side av veivhuset for rusk og ødelagte clutch plate stykker, ved hjelp av en lommelykt, om nødvendig. Fjern rusk.
9

Skru alle fem våren bolter fra forsiden av clutch trykkplaten, den ytterste platen på midten av clutch montering, bruk en skralle og en stikkontakt. Trekk trykkplaten av clutch forsamlingen til å avsløre pushrod forsamlingen. Fjern låseringen på slutten av pushrod, ved hjelp av eksterne snap ring tang. Trekk vaskemaskin, peiling og stempelet ut av enden av pushrod.
10

Mål ukomprimert lengden på clutch fjærer, ved hjelp av en Vernier caliper. Skift ut alle fem fjærer hvis noen av kildene er mindre enn 1,87 inches lang.
11

Trekk alle 15 clutchplatene ut av clutch forsamlingen. Inspisere clutch forsamlingen for fragmenter fra den ødelagte clutch platen, ved hjelp av en lommelykt, om nødvendig. Fjern eventuelle fragmenter, med en hakke. Kast de gamle clutch plater.
12

Bløtlegg nye clutch plater i motorolje i én time. Skyv den første stål plate i clutch forsamlingen, etterfulgt av en fiber plate. Veksle mellom stål og fiber plater inntil alle 15 plater har blitt installert i clutch forsamlingen.
13

Smør pushrod stempelet med motorolje, og skyv stempelet, vaskemaskin og peiling over pushrod. Ta frem en ny snap ring inn i kanalen på slutten av pushrod.
14

Rengjør trykkplaten med en del rengjøring spray, tørk av med en klut. Juster trykket plate våren godt hull med gjengehullene i clutch montering, skyv trykkplaten over clutch plater. Skyv clutch fjærer til våren brønner og skru våren boltene på plass for hånd. Trekk til våren bolter til 5,8 fot-pounds.
15

Sett høyre veivhusdekselet og pakningen på motoren. Stram skruene i dekslet til 7,2 fot-pounds. Sett enden av clutch kabelen inn i utløserlager arm på venstre side av motoren, og skru kabelen adjuster i kabelen holderen til den er halvveis sittende. Trekk clutch hendel til du føler spenning, deretter måle gapet mellom slutten av spaken og clutch hendel abbor. Ideelt sett bør det være en 1/8-tommers gap. Skru av clutch kabel adjuster å stramme kabelen, etter behov, for å oppnå dette gapet. Trekk kabel adjuster låsemutteren mot kabelen holderen.
16

Fyll oljetanken gjennom filler halsen mellom gasstanken og styringen pivot med 1,5-liter motorolje. Skru lokket på plass. Start motoren og la den inaktiv. Løs oljerommet bolt, som ligger bak oljerøret på front-venstre side av motoren, ved hjelp av en boks-ende skiftenøkkel. Trekk til bolten til 13 fot-pounds så snart oljen begynner å sive ut fra bolt hull. La motoren fortsette å tomgang i tre minutter, så stopper motoren.
17

Kontroller oljenivået, med peilepinnen festet til oljetanken tanklokket. Legge til én til to gram av olje i tanken dersom oljenivået er under nedre merke på slutten av peilepinnen.
18

Sett den bakre bremsepedalen på høyre side av motorsykkelens ramme. Stram dreieskruen til 19 fot-pounds. Sett den bakre brems master sylinder kobling til gaffeldelte slutten av bremsepedalen, og skyv deretter svingetappen på plass. Slip nye låsepinner i endene av pivot bolt og pivot pin, så bøy på låsesplinten ben med en tang.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111792.html

Previous:
Next:

motorsykler