Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvor å Endre Fork Seals på en 1999 Yamaha YZ250

Yamahas 1999 YZ250 var utstyrt med en invertert, fullt justerbar hydraulisk gaffel som kunne takle påkjenningene ved konkurransedyktig off-road racing. Gaffelen ben avhengig av en tetning for å inneholde en liten tilførsel av suspensjon olje. Men forseglingene kan sprekke etter at en altfor mange hard landing, slik at oljen siver ut i små mengder. Dette er vanligvis sett på som et lys, glatt film rundt de nedre gaffel glidere. Hvis venstre ukontrollert, kan tapet av olje redusere gaffel sjokk-absorberende evner og kan også hindre at forbremsen fra arbeidslivet bør oljen dryppe ned bremsen rotoren. Du trenger
Trekantet side står
Ratchet
Metric socket satt
Metric unbrakonøkkel satt
senter stå
Ratcheting tie-down stropper
strikken
Metric fastnøkkel satt
Gummi-lined skrustikke
Drensvannsoppsamler
Flat-skrutrekker
Spjeld stang holder verktøyet (Yamaha delenr 90890-01423)
1000-sandpapir
målebånd eller verksted pinne
Yamaha "01" suspensjon olje
Fork pakningsdriver (Yamaha delenr 90890-01442)
Momentnøkkel
sprøyte
Rett ledning
Wire cutter
Permanent markør
Vis flere instruksjoner
en

Parker YZ250 på en trekantet siden stå. Fjern runde plastslange dekselet fra bunnen av venstre nedre gaffel slider med en skralle og en stikkontakt. Fjern gaffel vakter fra både lavere gaffel glidere med en skralle. Løsne klemme bolter på undersiden av høyre nedre gaffel slider bruke en skralle. Løsne den fremre aksel ved hjelp av en umbraconøkkel, deretter løsne klype bolter på undersiden av venstre nedre gaffel glideren.
2

Monter YZ250 på et senter stå med skralle tie-down stropper. Unbolt foran bremsekalippernes fra venstre nedre gaffel beinet ved hjelp av en skralle. Løft bøylen ut av fremre bremse rotoren og suspendere den fra venstre styret med en strikk ledningen. Skru forakselen fra høyre nedre gaffel skyveknapp, deretter rulle forhjulet unna foran gaffel.
3

Fjern bolten fra midt foran nummer plate, som ligger rett i fronten på styret, ved hjelp av en skralle. Løsne nummerskiltet er kabel stropp, og deretter fjerne platen fra YZ250. Løsne dekslene på toppen av begge gaffel-ben, som ligger på toppen av den øvre gaffel klemmen og under håndtaket, ved hjelp av en fastnøkkel. Ikke skru de beste caps helt. Løsne venstre gaffel beinet klype bolter på sidene av øvre og nedre gaffel klemmer med en skralle. Trekk venstre gaffel beinet ned, ved hjelp av en vridende bevegelse, før det er fri fra Gaffelklemme.
4

Plasser gaffel ben i en gummi-lined skrustikke. Påfør fast, press på topplokket og skru av hetten på gaffel beinet. Trekk hetten med den vedlagte spjeld stangen og gaffelen fjær så langt ut av den øvre gaffel røret som mulig. Sett en fastnøkkel mellom toppdekselet og gaffel våren og sette den over demper stang låsemutter. Hold mutteren på plass og skru av topplokket fra spjeldet stang. Trekk gaffelen spretter opp fra demper stang.
5

Fjern gaffel beinet fra skrustikke og snu den opp ned over en renne pannen. Sakte pumpe den nedre gaffel slider å tømme gaffel olje helt. Monter gaffel beinet horisontalt i skrustikke.
6

Pirk ut gummi støv forsegling mellom øvre og nedre gaffel glidere med en flat skrutrekker. Skyv pakningen vekk fra den øvre gaffel glideren. Lirke ut sikringsringen fra kanalen skjære inn i bunnen av den øvre gaffel glideren ved hjelp av den samme skrutrekker, og deretter fjerne ringen fra gaffelen benet. Skyv den nedre gaffel slider inn i den øvre gaffel ben, deretter trekke den tilbake med makt til å velte gaffel olje segl. Gjenta til olje setet er gratis.
7

Slide en Yamaha demper stang holder verktøyet (Yamaha delenr 90890-01423) over demperen stang. Hold stangen stødig og skru basen ventilen fra bunnen av nedre gaffel slider ved hjelp av en unbrakonøkkel. Trekk av spjeldet stang ut av gaffelen benet. Trekk den nedre gaffel glideren ut av øvre gaffel slider, og deretter fjerne metall skyver ringen, vanlig vaskemaskin, gaffel olje segl og støv segl.
8

Inspiser overflaten av den nedre gaffel slider for skade, som riper, scoring, bulker eller tegn på bøying. Fjern lett riper med 1000-sandpapir. Sett den nedre gaffel glideren, hvis det er noen bøyer, bulker eller scoring dype nok til å fange en fingernegl videre.
9

måle ukomprimert lengden på gaffelen våren med et målebånd eller verksted pinne. Bytt til våren hvis det er mindre enn 17,9 inches lang.
10

Coat den nye gaffel olje segl med fersk Yamaha "01" suspensjon olje. Skyv metall glidering, etterfulgt av gaffelen akseltetningsring, underlagsskive og støv tetningen på den nedre gaffel glideren. Skyv den nedre gaffel slider inn i den øvre gaffel glideren. Flytt vanlig vaskemaskin og støvforsegling bort fra olje segl. Kjør gaffelen oljepakning i øvre gaffel glideren med en gaffel pakningsdriver (Yamaha delenr 90890-01442) til forseglingen er under låseringen kanalen kuttet i den øvre gaffel glideren. Senk vanlig skive over forseglingen, og skyv forseglingen låseringen inn i sporet. Skyv støvforsegling på plass over enden av øvre gaffel glideren.
11

Sett demper stang inn i toppen av den øvre gaffel røret og holde det på plass. Skru basen ventilen på plass på bunnen av den nedre gaffel glideren. Stram basen ventilen til 40 fot-pounds med en momentnøkkel.
12

Skyv den øvre gaffel glideren så langt ned som mulig og holde den på plass. Fyll gaffel beinet med suspensjon olje til oljenivået er selv med toppen av øvre gaffel glideren. Ta tak i toppen av demping stang og sakte pumpe stangen 10 til 12 ganger for å fordele oljen i hele gaffel beinet. Pumpe øvre gaffel slider ytterligere 10 til 12 ganger for å fjerne eventuelle luftbobler fra suspensjon olje. La suspensjon olje bosette i 10 minutter.
13

Skjær en 8-tommers lengde på rett wire, ved hjelp av wire cutters. Lag et merke 5,31 inches fra enden av ledningen med en permanent markør. Denne ledning vil bli brukt til å måle oljenivået innenfor det gaffel benet.
14

komprimere den øvre gaffel glideren og demping stangen så langt som mulig. Sett en ledning inn i den øvre gaffel glideren og hviler mot overflaten av suspensjonen olje. De 5,31-tommers mark skal være i flukt med toppen av den øvre forgrening glidebryteren. Fjerne små mengder av olje fra gaffelen ben, ved hjelp av en sprøyte, dersom oljenivået er høyere enn 5,31 inches. Eller legge små mengder olje å øke oljenivået, etter behov.
15

Slå demping justering, som ligger i sentrum av topplokket, mot klokken ved hjelp av en flat skrutrekker, til den sitter lett. Telle antall klikk regulatoren gjør for re-installasjon.
16

Utvide øvre gaffel glideren og skyv gaffel våren inn gaffelen beinet. Skyv fjæren ned og slip en fastnøkkel over demper stang låsemutter. Skru topplokket på plass og stram til 21 fot-pounds. Skru topplokket inn i toppen av den øvre gaffel glideren for hånd.
17

Skyv venstre gaffel ben opp gjennom den øvre og nedre gaffel klemmer inntil toppen av det øvre gaffel glideren er i høyde med toppen av den øvre gaffel klemmen. Stram de øvre gaffel klemme klype bolter til 17 fot-pounds og de nedre gaffel klemme klype bolter til 14 fot-pounds. Vri demping justering med urviseren til den opprinnelige innstillingen.
18

Fjern og bytt rett gaffel beinet olje segl, ved å følge prosedyrene i trinn 3 til 17.
19

re-installere nummerskiltet og stramme montering bolt til den sitter. Stram nummerskiltet kabel stropp rundt styret. Re-installere gaffel vakter og stramme bolter til 7,2 fot-pounds.
20

Roll forhjulet mellom gaffel bena. Skyv akselen gjennom høyre gaffel ben, forhjulet og venstre gaffel beinet. Skru akselen mutteren på plass. Stram venstre gaffel beinet klype bolter til 17 fot-pounds å sikre aksel mutter. Stram aksel til 76 fot-pounds, stram deretter de riktige gaffel beinet klype bolter til 17 fot-pounds.
21

Skyv fronten bremsekalippernes over bremse rotoren, og på sin braketten på venstre nedre gaffel glideren. Skru kalipperens boltene på plass og stram til 17 fot-pounds. Re-installere slangen og stram sine bolter til 11 fot-pounds. Pumpe foran bremsehendelen til du føler motstand, noe som indikerer bremseklossene har stengt rundt bremse rotoren.
22

Nedre senteret stå og parkere YZ250 på en side stativ.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111777.html

Previous:
Next:

motorsykler