Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan gjøre en XR350R Valve Adjustment

The XR350R ble produsert av Honda mellom 1983 og 1985 som en mellomvekt off-road racing motorsykkel. XR er 339 cc ensylindret motor brukt en uvanlig design som ansatt en dual inntak og eksos-systemet, alt styrt av en fire-ventil oppsett. Inntak og eksos ventiler ble operert av fire justerbare vippearmer som kan øke eller redusere ventilklaringen - luftspalte mellom ventilene og vippearmer - å tilrettelegge for normal slitasje. Du bør kontrollere og justere xr350 er ventiler hver 1000 km eller hver 30 dager med kontinuerlig bruk for å sikre at motoren fungerer på sitt høydepunkt. Du trenger
Tjenesten stå
Ratchet
10 mm socket
Tenger
Spark plug socket
17 mm stikkontakt eller fastnøkkel
flat skrutrekker
lang håndteres skralle
Blade-type trådmåler satt
8 mm boksen fastnøkkel
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Monter XR350R på en tjeneste stå og la den avkjøles i minst to timer. Motoren må være helt kald i starten for å sikre en nøyaktig måling av ventilklaringen.
2

Fjern boltene under begge sider av den bakre delen av setet, med en skralle og en 10 mm socket. Løft baksiden av setet, trekk setet tilbake for å løsne montering kroken under fronten av setet fra XR350R er rammen.
3

Hekt bandet fester sokkelen av drivstoff tank til XR350R er rammen. Skru ut boltene under fronten på drivstofftanken, en på hver side, med en skralle og en 10 mm-kontakten. Vri bensinkranen under venstre side av drivstofftanken til "Off" posisjon. Trekk bensinslangen av drivstoff ventilutløpet med en tang. Løft tank utenfor XR350R.
4

Grip tennplugg kabelen, som ligger på toppen av topplokket, ved boot sin. Vri støvelen en halv omdreining, og dra den av tennpluggen. Skru ut tennpluggen fra sylinderen, med en skralle og en Plugghetter.
5

Fjern alle fire runde ventil dekke caps fra fronten og bak på topplokket, ved hjelp av en 17 mm-kontakten eller fastnøkkel. Skru dynamoen cap, den store runde hetten på midten av venstre motor veivhusdekselet, med en flat skrutrekker. Skru av mindre timing hull dekselet som ligger over dynamoen cap, med en flat skrutrekker.
6

Place en lang håndteres skralle med 17 mm-kontakten over dynamo mutter gjennom dynamoen cap hullet. Drei dynamo svinghjul mot klokken til et T-formet merke er synlig gjennom hullet timing, juster deretter merket med hakk skåret i toppen av tidspunktet hullet. Wiggle noen av vippearmene på toppen av topplokket, de ventilløftere skulle bevege seg litt. Roter svinghjulet en full omdreining mot klokken hvis de rocker armene føles fast og ikke flytte. Gjenta til taktmerkene er justert og de rocker armene har en liten mengde av spill.
7

Mål avstanden mellom eksos ventiler og deres rocker armer, er plassert på fronten av motoren, ved hjelp av en blade-type trådmåler. Skyv måleren fra den innerste side av ventilen til utsiden av motoren for å oppnå de beste resultatene. Ideelt sett bør begge eksos ventilene har en 0.003-tommers gapet mellom vippearm og ventilen.
8

Hold justeringsskruen på toppen av eksos ventil rocker arm med en flat skrutrekker og løsne regulatoren låsemutter med en 8 mm boksen fastnøkkel, hvis eksos ventil klaring er ikke 0.003 tommer. Vri justeringsskruen med klokken for å minske gapet mellom vippearm og ventil, eller mot klokken for å øke gapet. Kontroller eksos ventil klaring. Når eksos ventil klaring er innenfor spesifikasjonen, holder justeringsskruen stødig med skrutrekker og stram mutteren mot rocker arm.
9

Kontroller klaring mellom ventiler og vippearmer på baksiden av topplokket. Skyv trådmåleren fra den indre kanten til den ytre kanten av ventilene. Ideelt sett bør innsugningsventilene har en 0.002-tommers gap mellom vippearmer og ventiler. Juster inntak ventilklaringen om nødvendig ved hjelp av fremgangsmåten i trinn 8.
10

Skru ventilen dekker på plass for hånd, og stram alle fire deksler til 11 fot-pounds, med et dreiemoment skiftenøkkel. Skru timing hull dekselet på plass og stram til 7 fot-pounds. Fjern socket og skralle fra dynamo mutter og skru dynamoen hetten på plass. Stramme hetten til 5,8 fot-pounds.
11

Skru tennpluggen inn i topplokket for hånd, og stram pluggen til 9 fot-pounds. Skyv tennplugg kabelhylsen over enden av tennpluggen til den klikker på plass.
12

Sett drivstofftanken på XR350R er rammen. Skru forover festeboltene på plass og stram til 10 fot-pounds. Skyv drivstoffslangen over drivstoff ventilutløpet. Trekk montering bandet stramt og hekt den over åpningen kutt i XR350R i rammen. Installere setet og stram festeboltene til 10 fot-pounds.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111778.html

Previous:
Next:

motorsykler