Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik gjenoppretter en Kawasaki KZ Seat

Kawasaki KZ motorsykkel serien ble introdusert i 1972 med 900 cc Z1, som representerer den japanske produsentens første steg inn i fire-takts motorsykkel markedet. Z1 ble snart etterfulgt av en rekke maskiner som omfattet en rekke motor størrelser, fra 200 cc til 1100 cc. Mange av disse maskinene blir restaurert av vintage motorsykkel entusiaster, hvorav mye er oppnådd med nye versjoner av gamle lager deler. Men setene brukes på en KZ motorsykkel er nesten umulig å finne, tvinger mange KZ eiere å pusse opp motorsykkelens opprinnelige sete. Heldigvis erstatning setetrekk og skum er tilgjengelig for de fleste KZ modeller. Du trenger:
Tenger
10 mm socket
Stikknøkkel
Flat skrutrekker eller lirke bar
varmepistol
sandblaster Nike Air kompressor
Butikk håndklær
white spirit
Metal primer
Sort lakk
Høy tetthet skum
taggete kniv
Aerosol håndverket skum
Replacement sete dekke
tørketrommel
Cotter pins

Vis flere instruksjoner
en

låse setet låsen, som vanligvis finnes under venstre side av setet langs rammeskinnene, ved hjelp av motorsykkelens tenningsnøkkelen. Løft setet i et fullt hevet posisjon. Fjern låsepinner fester setet til setet hengslet med en tang. Løft setet av motorsykkelen.
2

Lay setet på et flatt underlag, med bunnen av setet vendt opp. Fjerne setet låsen og hengslene stykker fra bunnen av setet pan, ved hjelp av en 10 mm pipe og en pipenøkkel.
3

Lirk metallklipsene utenfor kantring i krom pigger, som ligger på de indre kantene av metall setebunnen, ved hjelp av en flat skrutrekker eller en liten lirke bar. Sett klippene til side for reinstallering. Trekk trim ring hverandre på sitt sete på baksiden av setet, trekk deretter trim ring bort fra setet.
4

Rett metall mothaker som fester setetrekk til setet pan indre kanter, med en flat skrutrekker eller lirke bar. Varm områdene setetrekket i nærheten av mothaker, ved hjelp av en varmepistol innstilt på laveste innstilling, og deretter dra setet dekke av mothaker. Oppvarming dekke vil gjøre den mer fleksibel og hindre mothaker fra knipser ut av setet pan.
5

Snu setet igjen, med riktig side opp, og trekk setet dekke av setet skum. Vær forsiktig for å unngå skade på setet skum, som kan ha blitt sprø. Løft setet skum av metall sete pan.
6

Rengjør og fjerner eventuelle gammel maling og rust fra setet pan, ved hjelp av en sandblaster. Blåse av eventuelle gjenværende støv og skitt med trykkluft, tørk setet pan ned, ved hjelp av en klut og white spirit. Male setet pan med metall primer og sort maling, eller har sete pan pulverlakkert for å hindre rust fra forming på den nylig strippet metall.
7

Skjær ut eventuelle skadede deler av setet skum , ved hjelp av en sagtannet kniv. Skjær en liten del av erstatning high-density skum i grov form for å fylle den utskårne delen av setet skum. Denne delen trenger å være lik den manglende del, men ikke trenger å være nøyaktig form.
8

Spray den utskårne delen av setet skum og bunnen av erstatningsskum stykke med en aerosol håndverket lim. La limet satt i ett minutt, og skyv begge delene godt sammen og holde dem i 30 sekunder. Trim erstatning skum inntil det konturene til formen av setet skum. Plasser setet skum på setet pan.
9

Varm den nye setetrekk i en tørketrommel satt til en lav varme innstilling i 10 minutter. Spray seteputen med håndverket lim og la det stå i ett minutt. Sentrum setetrekket over setet skum, deretter legge lokket over setet. Vend hele setet over.
10

tak i fremre delen av setetrekket, trekk den tett opp og over fremre kant av setet pan. Skyv setetrekket mot en av sete pan mothaker før det punkterer lokket, deretter bøye brodd innover. Gjenta på motsatt side av setet.
11

Arbeid langs lengden av setet, dra setetrekket tett over sete pan og trykke den ned setet pan mothaker. Varamedlem fra side til side for å sikre at setetrekket er strammet jevnt over setet skum uten at det dannes rynker.
12

Plasser kromlister ring rundt setet, og skyv trimmeringen studs gjennom setet dekke og i setet pan. Trykk metallklemmene på trim ring studs å feste pyntelisten på setet.
13

Sett setet låsen og hengslene på bunnen av setet pan, deretter installere setet på motorsykkelen, ved hjelp av nye låsepinner. Bøy på låsesplinten bena rundt sete hengslene med en tang.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111738.html

Previous:
Next:

motorsykler