Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje på en 1972 Yamaha DT1

I 1972, Yamahas DT1 motorsykkel var inne i sitt fjerde år med produksjon og hadde innført mange unge ryttere å Motocross racing og løypekjøring. I dag er mange av disse 250 cc, kan to-takts, enduro-stil motorsykler fortsatt bli funnet på veien og stier, som interessen for eldre japanske motorsykler er for tiden på økningen. Mens noen av disse maskinene har blitt restaurert, mange av DT1s fremdeles eksisterer i dag er i desperat behov for vedlikehold. I motsetning til en fire-takts motorsykkel, er DT1 motor smøres av et olje-og-drivstoff blanding, forlater girkasse med sitt eget smøremiddel som må endres med jevne mellomrom. Du trenger
17 mm socket
Stikknøkkel
bunnpanne
Shop rag
85W girolje
trakt
Vis flere instruksjoner

1

Start DT1 og ta det for en kort (3-5 minutter) turen. Park motorsykkelen på stativ sin, så la motoren avkjøles i minst 10 minutter.
2

Skru peilepinnen fra filler halsen på høyre side av motorens veivhuset, plassert bak kick- starte spaken. Skru overføring oljepluggen, som ligger under midtre delen av veivhuset, ved hjelp av en 17 mm pipe og en pipenøkkel, og tøm girolje inn i en bunnpanne.
3

Lift motorsykkelen av stativ, og hold det i oppreist stilling til overføring renner olje til en tynn stråle. Senk motorsykkelen tilbake på støtten sin. Rengjør pluggen i spissen med en ren butikk fille, og skru den inn i bunnen av motorens veivhus med 17 mm-kontakten.
4

Fyll motorens veivhus med én liter 85W girolje gjennom rett veivhusdekselet sin filler halsen, ved hjelp av en trakt. Fjern trakten, og plasser deretter peilepinnen inn i filler halsen, før sine tråder hviler på kanten av filler halsen. Trekk peilepinnen og ta notat av oljenivået (det bør lese "Full").
5

Skru peilepinnen helt på plass mot høyre veivhusdekselet, hvis oljenivået er i nærheten av "Full "-linjen. Hvis oljenivået er under "Legg til"-linjen, legge til en liten mengde 85W girolje, etter behov, så sjekk oljenivået på nytt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110908.html

Previous:
Next:

motorsykler