Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik Bygge en XR75 Engine

En måte å bli kjent med motorsykkel motorer er ved å gjenoppbygge en Honda XR75 motor. Motoren er relativt liten, og gjenoppbyggingen prosedyrer er lik de større firetaktsmotorer. Motorsykkel motorer har en topp-end som består av sylinderen og topplokket, og en bunn-end med veivakselen og stempelet koble stang. Gjenoppbygging nederste enden krever spesialverktøy og mekanisk kompetanse til å dele sakene og erstatte sveiv lagrene og stang. De med gjennomsnittlig mekaniske ferdigheter kan gjøre en fullstendig topp-end gjenoppbygge med XR75 motor på en arbeidsbenk. Du trenger
XR75 top-end kit
XR75 service manual
Metric verktøy
Random ledning
Skrutrekkere
Liten hammer
Ring kompressor verktøy
Momentnøkkel

Vis mer Instruksjoner
Demontering
en

Fjern tennpluggen fra topplokket å eliminere motor komprimering. Fjern ventildekselet boltene og løft av dekselet bak på toppen av topplokket for å eksponere cam kjede og cam tannhjul.
2

Skyv kick-starter for hånd til master koblingen i cam kjeden er på toppen av kammen tannhjulet. Ta av kjedelåsen og fest 24-tommers-lange biter av tilfeldig ledning til hver ende av cam-kjeden. Ledningen kan dere hente cam kjeden under sluttfasen av gjenoppbyggingen. Drapere ledningene på hver side av topplokket.
3

Løsne fjerne Topplokksboltene. Trykke på sidene av hodet med en gummihammer for å velte toppakning. Løft hodet av sylindrene. Kast toppakning. Sett topplokk til side for nå.
4

Separat sylinderen fra toppen av veivhuset ved å lirke løs med tuppen av en stor skrutrekker inn i sømmen i bunnen av sylinderen . Løft sylinderen opp og ut av veivhuset å eksponere stempelet. La endene av cam kjede og tilfeldige ledninger å hvile på toppen av veivhuset.
5

Fjern håndledd-pin klipp på hver side av stempelet med en skrutrekker. Tapp ut gripestiften med en skrutrekker og liten hammer og ta stempelet på slutten av stempelstang. Kast klipp og håndledd pin. Kast stempel og ringer.
6

Send topplokk og sylinder til en motor butikk og få dem reparert. Vedlikehold inkluderer erstatte svake ventil fjærer og brente ventiler, polering hodet og sette den med nye ventil guider og keepere. Spør i butikken for å finpusse hylse og gi et nytt stempel og ringer som er dimensjonert for boringen.
Assembly
7

Fest det nye stempelet til kobler stang med den nye gripestiften og håndledd-pin klipp fra gjenoppbyggingen kit. Sett de nye ringer på nytt stempel. Plasser den nye veivhuset pakningen fra settet på toppen av veivhuset. Fest et ringkompressoren verktøyet på stempelet.
8

Fø endene av tilfeldige ledninger gjennom undersiden av kjeden portåpning på venstre side av sylinderen. Trekk endene av ledningene gjennom på toppen av porten som du senker sylinderen på den øvre del av stempelet. Fjerne ringen kompressor. Skyv sylinderen fast på toppen av veivhuset pakningen.
9

Sett den nye toppakning fra settet på toppen av sylinderen. Fø endene av tilfeldige ledninger gjennom kjeden porten på venstre side av sylinderhodet. Trekk opp ledningene å løfte endene av cam kjeden gjennom hodet når du setter hodet på plass på toppen av sylinderen.
10

Hold ender av kjeden på plass på cam tannhjulet med den ene hånden og fjerne ledningene. Koble denne kjeden med master link.
11

Tråd hodet bolter inn i topplokket. Referere til tjenesten manuell og skru til boltene med spesifisert moment med en momentnøkkel. Sett den nye ventildekselpakning på hodet og skru ventilen dekselet på plass. Sett inn en ny tennplugg i hodet før montering av motoren på motorsykkelen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111426.html

Previous:
Next:

motorsykler