Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Motorsykkel tenning Basics

Flere forskjellige typer tenning systemer har utviklet seg til å gi en elektrisk gnist sterk nok til å tenne komprimert blanding av luft og drivstoff i en motorsykkel motor sylinder. Hensikten med tenningssystemet, men ikke har forandret seg siden oppfinnelsen av tennplugger i 1860. Motorsykkel tenninger er bygget på de samme prinsippene, med variasjoner på design for å gjøre den gnisten som starter en motor. Magneto

Magneto generator er den enkleste type motorsykkel tenningssystem. Magneto-baserte ignitions har vært i bruk siden 1899. Magnetos var populære på små japanske to-takts motorsykler i 1960. Systemet benytter en serie av roterende magneter for å generere tilstrekkelig elektrisk strøm for å produsere en gnist på tennpluggen 'elektroder. Magnetene er veivaksel montert og roter inne i en kobber-leder coil. En finere-sår sekundære coil forsterker spenningen. Høyere turtall gjøre mer elektrisk kraft. Poeng og en kondensator stenge Magneto på og av.
Induktiv System

induktiv, eller Kettering system for antennelse, snart erstattet Magneto utforming i motorsykler. Induktive tenninger bruker et batteri til å lagre elektrisk energi for brennkammeret er også gnist. Poeng og en kondensator kanal strøm til en primær spolen. Spolen pulser energi til en sekundær spole med tett sammenbundne, små-gauge. Spenningen økes fra 12 volt til 20 000 volt eller mer for å danne gnister. Noen nyere motorsykler har elektroniske timing kontroller i stedet for punkter. Multi-sylindrede motorene bruker distributører for å sende gnist til etterfølgende sylindere.

Transistortenning

Tidlig elektronisk tenning systemer utviklet for motorsykler brukt en transistor tenning av den magnetiske-puls type. Breaker-mindre magnetisk puls distributør utforming var en forbedring på transistoriserte systemer som bruker breaker-poeng. Kondensatorer og poeng er eliminert fra tenning, sammen med overslag bekymringer. Makt til de primære spiral viklingene er regulert av transistorer i puls-forsterker. Transistorstyrte tenning systemer har en høyere andel av turn forskjell i de primære og sekundære spoler å effektivt produsere høyere elektrisk effekt.
Kapasitiv utladning Ignition

De siste motorsykkel elektronisk tenning kalles kapasitiv utladning tenninger, eller CDIS, og bruke energi-lagring kondensatorer belastet av høy spenning oscillator kretser. En gnist er indusert av en krets utlading en kondensator i den primære spiral. Som i induktive systemer, er den nåværende forsterket av forskjellen i sekundære og primære spiral viklingene. En 400-volt kondensator impuls kan generere rundt 40.000 volt i den sekundære coil. Noen CDI systemer initiere flere gnister å øke gnist varighet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111374.html

Previous:
Next:

motorsykler